Korčulanske knjižničarke u stručnom posjetu u Poljskoj

Knjižničarke korčulanske Gradske knjižnice Ivan Vidali sudjelovale su u razdoblju od 11. – 14. rujna 2012. u poljskom gradu Piekary Slaskie na radnom sastanku sudionika projekta “Youth in Action“, na kojem se raspravljalo o mogućnostima poboljšanja usluga za mlade (12-19 godina) u okviru knjižničnih službi.

Knjižničarke korčulanske Gradske knjižnice Ivan Vidali, na poziv Narodne općinske knjižnice iz Piekary Slaskie u Poljskoj, organizatora projekta “Sister libraries in action for youth“, otputovale su u stručni posjet, kao jedna od 4 pozvane knjižnice – partnera (Arucas Municipal Libraray – Španjolska, Iisalmi City Library – Finska, Kaunas County Public Library – Litva, Gradska knjižnica Ivan Vidali – Hrvatska).

Projekt Europske unije pod nazivom  “Youth in Action“ u razdoblju od 11. – 14. rujna 2012. godine,  za koji su osigurana sredstva iz europskih fondova i čiji je nositelj knjižnica iz Piekary Slaskie, osmišljen je kao radni sastanak knjižnica partnera na kojem se raspravljalo o mogućnostima poboljšanja usluga za mlade (12-19 godina) u okviru knjižničnih službi. Kako svi knjižničari u svom redovnom radu često imaju kontakte sa spomenutom grupom korisnika, njihova iskustva, mišljenja i zaključci bili su korisni za konačne rezultate ovog projekta, u okviru kojeg je u budućnosti moguća i razmjena mladih među navedenim zemljama i knjižnicama kao i realizacija budućih zajedničkih projekata s mlađim i starijim korisnicima knjižnica.

Projekt je uključivao i predstavljanje svake od zemalja sudionica, pa su naše knjižničarke uspješno predstavile Hrvatsku, odnosno korčulansku  knjižnicu, grad i otok,  gastronomiju, mediteransko bilje i podijelile reklamne  i  promotivne materijale u turističke svrhe. Hvala svima koji su nam u tome pomogli.

Drago nam je da smo bili dio ovog projekta na kojem smo stekli korisna iskustva i educirali se vezano za fondove i programe EU, a iznad svega stekli dragocjena poznanstva među knjižnicama partnerima i bolje suradnje u budućim projektima NAPLE Sister Libraries.

Jedan komentar za “Korčulanske knjižničarke u stručnom posjetu u Poljskoj

  1. peljeskimost

    VEĆ SMO NEKAKO NAUČILI DA NAS GRADSKA KNJIŽNICA OBRADUJE DOBRIM VIJESTIMA.OVAJ MALI/ BROJEM/,ALI VRIJEDNI KOLEKTIV POKAZUJE DA SE PREDANIM I POŠTENIM RADOM POSTIŽU REZULTATI VRIJEDNI PAŽNJE.OVAJ PUT JE TO PREPOZNATO I IZVAN NAŠIH GRANICA.ISKRENE ČESTITKE!