Turističke zajednice otoka Korčule i Lastova u Pragu

Treću godinu za redom nastavlja se uspješna zajednička suradnja dva susjedna otoka, Korčule i Lastova, ovog puta obilježena dvjema uspješnim prezentacijama u Pragu.

Domaćini prezentacije, direktori turističkih zajednica otoka Korčule i Lastova, predstavili su bogatu turističku ponudu u restoranu „Dalmacija“ u Pragu 12. travnja gdje su prisutni gosti bili upoznati sa ljepotama i raznolikostima dvaju otoka, raspitivali se o mogućnostima dolaska i planiranja godišnjih odmora za nadolazeću sezonu te bili nagrađeni simboličnim poklon paketima.

Iduća prezentacija održana je dana 15. travnja u samoj povijesnoj jezgri Praga, staroj Gradskoj Vijećnici, u organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Pragu i direktora Klaudija Stojnića na kojoj su direktori Turističkih zajednica otoka Korčule i Lastova prezentirali i odgovarali na pitanja  više od 50 prisutnih predstavnika čeških turoperatora i novinara uvelike zainteresiranih za naše turističke proizvode, destinacijsku ponudu otoka Lastova, predstavljenog kao otoka glazbe i agroturizma, otoka prekrasnih prirodnih ljepota i idealne destinacije za idilični robinzonski odmor te otoka Korčule, zelenog i raznolikog otoka bogate povijesti i kulture, otoka pjesme i vina i rodnog kraja Marka Pola.

Pored samih predstavnika čeških turističkih agencija i novinarskih kuća, prezentaciji je nazočila i veleposlanica Republike Hrvatske u Pragu, gđa. Ines Troha Brdar, zajedno sa svojim suradnicima.

Nakon službenog dijela prezentacije, prisutni gosti mogli su uživati u gastrookusima i degustaciji korčulanskih i lastovskih vina te maslinova ulja koju su za njih pripremili domaćini prezentacije, te na ovaj način dobiti kratki uvid u bogatu ponudu naših dvaju otoka uz toplu preporuku i srdačan poziv  da svoj doživljaj Mediterana upotpune posjetom i otkrivanju svih ljepota koje ova dva otoka nude svojim gostima.

Turističke zajednice otoka Korčule i Lastova