Home » Kalendar

24/08/10 – KONCERT – Maroje Brčić – gitara – Katedrala sv. Marka – Korčula

Što
KONCERT - Maroje Brčić - gitara
Kad
24. 08. 2010.
21:00
Gdje
Katedrala sv. Marka
Korčula
Info
Gitarist Maroje Brčić (Dubrovnik, 1968.) diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod Darka Petrinjaka, a usavršavao se na majstorskim tečajevima i festivalima u Hrvatskoj, Austriji, Nizozemskoj i Njemačkoj.
Nakon studija počinje koncertnu karijeru kao solist i član uglednog Dubrovačkoga gitarskog trija. Nastupa na svim važnijim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Osorske glazbene večeri, Varaždinske barokne večeri) i koncertnim podijima u domovini (Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskoga, Muzej Mimara i Hrvatski glazbeni zavod u Zagrebu, Knežev dvor u Dubrovniku, Hrvatsko narodno kazalište u Splitu i Varaždinu itd.). Bilježi i brojne nastupe u Europi (Amsterdam, Bari, Bilbao, Budimpešta, Gävle, Hamburg, Milano, Monza, Moskva, Padova, Pariz, Riga, Sarajevo, Steyer, Vitoria), te gostuje u Sjedinjenim Američkim Državama (Miami i New York).
Predstavio se je kao solist uz Dubrovački simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Mostarski komorni orkestar, Sarajevsku filharmoniju, Orkestar Makedonske nacionalne opere te uz moskovske Gnjesinske virtuoze.
Osim poznatih koncerata gitarističke literature (Castelnuovo-Tedesco, Rodrigo) izveo je, i to prvi u Europi, Koncert za gitaru i orkestar suvremenog australskog skladatelja Philipa Bracanina. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.
Snimio je nosače zvuka za tvrtke Croatia Records, Orfej, Bestmusic i Ensemble électronique (Austrija).
Djeluje kao profesor gitare na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu te na Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku.


« Natrag na kalendar