Home » Događanja, Vijesti

Predstavljena knjiga Dušana Kalogjere “U POTRAZI ZA IZGUBLJENOM KORČULOM”

20. 12. 2010. autor: Lana Filippi Brkic 0 komentara
Predstavljena knjiga Dušana Kalogjere “U POTRAZI ZA IZGUBLJENOM KORČULOM”

Knjiga „U potrazi za izgubljenom Korčulom“ autora Dušana Kalogjere predstavljena je u subotu, 18. prosinca, u prepunoj dvorani Doma kulture u Korčuli. Promotori knjige bili su prof. dr. emeritus Damir Kalogjera s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i dr. Živan Filippi, književnik i prevodilac

O izložbi Dušana Kalogjere pod nazivom “70 godina života i 50 godina profesionalnog i volonterskog rada”  govorio je Petar Kalogjera. Izložba je postavljena u atriju Doma kulture u Korčuli.

Predstavljanje je bilo popraćeno i projekcijom dijela fotografija koje se pojavljuju u knjizi što je doprinijelo ukupnom ozračju uspješne promocije budući da većinu fotografija mnogi nikada nisu imali prilike vidjeti. Moderator večeri bio je prof. dr. Roko Markovina, a u programu je nastupila i klapa Tiramol.

Na sedamsto stranica, bogato opremljenih fotografijama i dokumentima, knjiga svjedoči o ukupnom duhovnom i materijalnom životu Korčule u prvoj polovici 20 – tog stoljeća. Kako je istaknuo i sam autor knjiga je namijenjena za one koji se s nostalgijom sjećaju Korčule koje više nema, za one koji se ne sjećaju a sada imaju prilike spoznati o tom razdoblju grada, te za one koji su Korčulu izabrali za svoj dom, kako bi kroz knjigu upoznali sve one građanske, civilizacijske, kulturne i tradicijske vrijednosti ove sredine.

Organizatori predstavljanja bili su Gradska knjižnica Ivan Vidali i Centar za kulturu Korčula.

Knjiga se može kupiti u Gradskoj knjižnici po cijeni od 200,00 kuna.

0 rating, 0 votes0 rating, 0 votes (0 bodova, 0 glasova)
Morate biti regstrirani da biste mogli ocijeniti ovaj tekst.
Loading ... Loading ...

Ostavite svoj komentar!

Morate biti prijavljeni da biste komentirali.