“Adventski koncert” Dubrovačkog simfonijskog orkestra

Dubrovački simfonijski orkestar održat će u subotu, 14. prosinca, u Domu kulture u Korčuli „ADVENTSKI KONCERT“ s početkom u 19 sati, povodom 110. obljetnice rođenja armenskog skladatelja A. Hačaturjana.

Orkestrom će ravnati armenski dirigent Harutyun Arzumanyan i dubrovački dirigent Đelo Jusić, a solistice na koncertu će biti mezzosopranistice, Marta Babić i Laura Hladilo. Na programu su djela L. Sorkočevića, W.A. Mozarta, J. Straussa, A. Khachaturiana, Đ. Jusića, F. Grubera.

Koncert je organiziran u suradnji s Armenskim Ministarstvom kulture, International  Competition A. Khachaturia, Društvom prijatelja Armenije. Suorganizatori su Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Korčula i Centar za kulturu Korčula. Sponzor koncerta je OTP banka.

Ulaz je slobodan!

Dubrovački simfonijski orkestar je uistinu važan dio bogate i raznolike kulturne tradicije Dubrovnika, a ujedno i Hrvatske. Kroz godine, Dubrovački simfonijski orkestar ili DSO nastavlja dugu i značajnu sedamstoljetnu glazbenu tradiciju, koja se kao takva počela organizirano razvijati još od vremena nekadašnje drevne Dubrovačke Republike (1358-1808). Grupa mladih, entuzijasta, maturanata Gimnazije u Dubrovniku osnovali su Orkestar 1924., tada pod nazivom Dubrovački orkestar. Današnji naziv, Dubrovački simfonijski orkestar., dobio je 1992. godine.

Teško je naći orkestar na ovim prostorima s talentima kakve ima Dubrovački simfonijski orkestar. Glazbena djela u izvedbi dubrovačkih simfoničara govore više od riječi. Dođite na koncert 14.12. i uživajte u izvedbi vrhunskih glazbenika!