Andru Depolu nagrada za životno djelo

Legendarni korčulanski plivač, Andro Depolo, dobitnik je Nagrade Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije za životno djelo.

Andro Depolo, legendarni korčulanski plivač, europski rekorder na 100 metara delfin, čiji je rekord trajao pune dvije godine, od 1965. do 1967. godine, dobitnik je Nagrade Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije za životno djelo – odlučio je to Izvršni odbor Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske, koji je donio odluke i o najuspješnijim sportašima, trenerima i nadama u protekloj godini.

Najuspješniji sportaš je Paulo Obradović, vaterpolist Jug Croatia osiguranja, najuspješnija sportašica judašica Dubrovnika Ivana Šutalo, a njezin trener, prof. Željko Đapić, dobitnik je priznanja za najuspješnijeg trenera. Košarkašice Raguse su najuspješnija ženska ekipa, a automobilisti Dubrovnik Racinga su najuspješniji u kategoriji momčad.

Najuspješnijim sportskim nadama proglašeni su Iva Oberan, judašica Župe dubrovačke i Mario Uroš, članStreljačkog društva Dubrovnik.

Nagradu za najaktivniji savez dobit će Savez društava sportskog ribolova na moru Dubrovačko-neretvanske županije.

Priznanja će biti uručena na svečanosti, koja se po tradiciji održava na Dan Dubrovačko-neretvanske županije i blagdan njezinog nebeskog zaštitnika svetog Bogdana Leopolda Mandića, 12. svibnja 2016. godine.

Izvor: Dubrovački vijesnik