Božićno-novogodišnji koncert KUD-a Moreška

U subotu, 26. prosinca, pred ispunjenim gledalištem Doma kulture u Korčuli održan je tradicionalni svečani Božićno-novogodišnji koncert KUD-a Moreška iz Korčule.

Pred ispunjenim gledalištem Doma kulture u Korčuli održan je tradicionalni svečani Božićno-novogodišnji koncert KUD-a Moreška iz Korčule. Nastupio je njihov Mješoviti pjevački zbor (voditelj prof. Goran Milošević) i Puhački orkestar (voditelj prof. Alen Krajančić).

Publika je uživala u izvedbama zbora i glazbe koji su izveli niz popularnih i tradicionalnih skladbi te božićnih pjesama. Uz aranžman Gorana Miloševića zbor je pjevao Go down Moses, Božić bijeli i Feliz Navidat, dok je puhački orkestar izveo Holiday celebration, New World Symphony, Best of Beatles, Swan lake, Soul Finger, Marce Militaire, Theme from the godfather, Fun,Fun,Fun, Slavonic dance, Southern folh rhapsody i Farandole.

Na kraju koncerta uz instrumentalnu pratnju zbora, publika je duže pjevala i pljeskala na nekoliko “mix melodija”. Izvođači su se potrudili da svi posjetitelji postanu dio ove nezaboravne večeri, s njima se KUD Moreška razvija i učvršćuje. Na koncertu prvi put su se predstavili i mladi glazbari Marin Čumbelić, Luka Didović, Nikol Perdija, Vinci Turudić i Marino Sardelić.

Preuzeto iz teksta Nikole Perića