Bravo!!! KPK ukupni prvak 2. HVL! Jadran (Kostrena) – KPK 14:15

KPK je najbolja drugoligaška vaterpolo momčad Hrvatske! U finalnoj utakmici odigranoj o petak navečer u Kostreni protiv domaćeg Jadrana, prvaka 2. HVL-sjever, kapekaši su u dramatičnoj utakmici uspjeli pobijediti rezultatom 15:14

Domaćini su dobili prvu četvrtinu, no potom  je cijelu utakmicu KPK  imao vodstvo, na poluvremenu bilo je 6:5 za naše, a u zadnji dio utakmice ušli smo sa vodstvom od tri gola razlike (11:8).  Domaćini su ipak u zadnjoj  četvrtini uspjeli dovesti utakmicu u  neizvjesne i dramatične vode, no naši su se na kraju uspjeli odhrvati domaćinima i sačuvati vodstvo i pobjedu  – vrijednu drugoligaške titule i pravo plasmana u 1. B ligu.

Uspjeh Mladinićevih  mladića još je i veći kada se zna da su Kostreni nastupili bez  trojice  standardnih igrača –  ljevorukog Ivana Bebića, Filipa Vulete  i  još od prije odsutnog Filipa Šašića.

Velika pobjeda izborena u jednoj pravoj vaterpolo drami, trebalo je na kraju sve ovo izdržati. Svaka čast svim našim igračima – Brzica odličan na golu, Kovačić, pa Čorušić koji je uz 3 postignuta gola iznudio i tri peterca. No moram  posebno i istaknuti domaće  korčulanske igrače – Šolića, Tomića , braću Bjondo Ivan Šolić je odigrao ”utakmicu života” postigavši čak četiri gola  – rekao nam je neposredno nakon utakmice putem mobitela  još vidno uzbuđen, ali itekako zadovoljan trener KPK-a Vili Mladinić, dok je u ”backgraundu” odzvanjala ona poznata kapekaška ”Plivaj praši naprid naši da vas gleda Korčula“…

Kapetan  momčadi Frano Radovanović je po završetku utakmice od izaslanika HVS-a Marijana Riseka primio i potom visoko podigao pehar namijenjen prvaku 2. HVL – prvi put u povijesti  KPK-a! 

Pred prepunim gledalištem na Plivalištu Žurkovo (bilo je oko 500 gledatelja)  među kojima i  20-tak naših navijača pristiglih iz Rijeke, Zagreba, Splita i naravno iz Korčule sudili su Franulović i Brala iz – obližnje Rijeke…!?

KPK je nastupio  u slijedećoj postavi:
Brzica, A. Radovanović 1, F. Radovanović 2, Čorušić 3, Klisura, Fabris, Lozica, Antunović, Tomić 1, Šolić 4, Kovačić 4, Skokandić, Botica.

Jadran – KPK 14:15 (4:2, 1:4, 3:5, 6:4)

BRAVO KAPEKAŠI !!!

Čestitamo ‘kapekašima’ na tituli najbolje drugoligaške momčadi Hrvatske!