Centar Civilnog društva dobio prostor za rad

U ponedjeljak navečer (3.11.2014.) otvoren je prostor Centra civilnog društva Korčula uz pjesmu ženske klape “Škerac”.

Bilo je zabavno u ponedjeljak navečer (3.11.2014.)  na otvorenju Centra civilnog društva Korčula koji se nalazi ispod tribina Gradskog bazena Gojko Arneri. Prostor je uz pjesmu ženske klape “Škerac” otvorio korčulanski gradonačelnik Vinko Kapelina Gradonačelnik je pohvalio rad agencije KORA (Korčulanska razvojna agencija) odakle je i krenulo osnivanje Centra. KORA je u ovih godinu i pol dana postojanja povukla puno više novca iz raznih fondova nego li su porezni obveznici utrošili za njezin rad naglasio je gradonačelnik te obećao daljnju podršku Grada Korčule.

Ivana Fazinić, direktorica agencije KORA je uz nabrojene i ostvarene brojne projekte objasnila da je uređenje ovog prostora (cca 40 m2) financirano iz projekta “Centar civilnog društva” (sredstva Nacionalne zaklade) koji su Grad Korčula i KORA (Korčulanska razvojna agencija) prijavili na natječaj krajem prošle godine. Glavni ciljevi projekta su upravo uređenje prostora Centra te aktivnije uključivanje civilnog društva u život Grada Korčule tijekom cijele godine, kroz niz aktivnosti pod zajedničkim imenom „Korčula živi sva godišnja doba“. Voditeljica Centra, Katarina Slejko upoznala je brojne posjetitelje s podatkom da će se u Centru civilnog društva odvijati radionice, savjetovanja, okupljanja građana te razmjena znanja i iskustava.Osim toga, značajno je da zainteresirane udruge mogu koristiti spomenuti prostor za pripremu i provedbu svojih projekata,održavanje skupština i ostalih aktivnosti u svome radu. Na jednom će mjestu imati pristup svim informacijama vezanim za rad udruge, od načina pisanja statuta do aktivnih natječaja na koje se mogu javiti. Već sutra u utorak, najavljena je prva aktivnost kroz zavičajnu likovnu radionicu pod stručnim vodstvom prof.likovne kulture,Nine Šestanović.
Centar civilnog društva povezat će se s udrugama koje već imaju bogato iskustvo u radu i vođenju projekata,rečeno je na otvaranju radnih prostora,kao i okupljanje udruga i aktivnih građana da doprinesu povećanju kapitala lokalne zajednice.