Čestitka za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Gradonačelnik Mirko Duhović i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Krstulović uputili su u povodu 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, čestitku svim građankama i građanima Grada Korčule, kao i svim hrvatskim braniteljima

Drage Korčulanke i Korčulani!
Dragi hrvatski branitelji!

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja proslavljamo u čast stvaranja hrvatske države nastale u domovinskom ratu, u kojem su hrvatski branitelji zahvaljujući svojoj požrtvovnosti i domoljublju izvojevali veličanstvenu pobjedu.

5. kolovoza 1995. godine na kninskoj tvrđavi pobjedonosno je zavijorila hrvatska zastava označavajući završetak briljantne vojno-redarstvene operacije Oluja, koja je bila temelj za izgradnju samostalne i demokratske Republike Hrvatske.

Svi mi imamo obvezu odužiti se braniteljima gradeći i razvijajući našu Hrvatsku kao zemlju koja će, u trećem desetljeću svoje državnosti, zauzeti svoje mjesto u europskoj zajednici država i naroda na dobrobit svih svojih građana.

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položit će se vijenci na groblju Sv. Luka u Korčuli, 4. kolovoza 2012. godine u 18.30 sati

Drage sugrađanke i sugrađani, čestitamo vam 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Gradonačelnik                                                                           Predsjednik Gradskog vijeća
Mirko Duhović                                                                                      Lovro Krstulović