Četiri pobjede Maria Todorovića na Prvenstvu Hrvatske u plivanju.

Mario Todorović, naš plivački reprezentativac, ostvario je sjajne rezultate na Prvenstvu Hrvatske u plivanju te time najavio uzbudljiv nastavak sezone.

Od četvrtka do nedjelje (24.02. – 27.02.2016. ) u Splitu se održalo Prvenstvo Hrvatske u plivanju, za plivače najbitnije natjecanje u ovoj zimskoj sezoni 50-metarskog bazena. Na bazenima na Poljudu okupili su se najbolje hrvatske plivačice i plivači, koji su osim borbe za titulu državnog prvaka, pokušali isplivati norme za nastup na Olimpijskim igrama u Riu i na Europskom prvenstvu u Londonu.

Mario Todorović, naš plivački reprezentativac, ostvario je sjajne rezultate na Prvenstvu Hrvatske u plivanju te time najavio uzbudljiv nastavak sezone.  Pobijedio je u četiri discipline te tim rezultatima ostvario norme za nastup na Europskom prvenstvu u Londonu, a približio se i normi za Olimpijske igre u Riu 2016. Pobjedom u disciplini 50 metara slobodno postavio je novi osobni rekord nakon četiri godine, rezultatom 22.44, što je norma za Europsko prvenstvo u Londonu. Ovim rezultatom Mario se približio A normi za nastup na Olimpijskim igrama na samo 17 stotinki. Prva mjesta ostvario je i u disciplinama 100 metara leptir rezultatom 53.18 te 50 metara leptir isplivavši za 23.93. Četvrtu pobjedu je ostvario u štafeti 4×100 metara slobodno u sastavu Todorović, Krešimir-Marasović, Županović i Delač, rezultatom 3:24.97 isplivavši prvu dionicu za 50.30 sekundi.

Nakon sjajnih rezultata Mario je zadovoljno komentirao: „Utrke sam odradio na visokom nivou. Uz probleme koji su se događali početkom prvog mjeseca, na kraju je dobro ispalo. Budući da sam promijenio trenera i ponovno počeo trenirati s Perom Kuterovćem, nisam mogao predvidjeti krajnji ishod. Naravno da je bilo nekih grešaka, pogotovo na 50 metara slobodno, gdje odlučuju desetinke i stotinke. Imamo vremena i prostora za napredak!“

Već ovog vikenda Maria očekuje nastup u Kranju gdje će se susresti reprezentacije Hrvatske, Slovenije i Srbije.
U Kranju ću plivati 50 metara slobodno i 50 metara leptir, a možda se okušam i u disciplini 100 metara leptir! – zaključio je Todorović.

Izvor: Slobodna dalmacija