Čitanje je u modi!

Dan sestrinskih knjižnica NAPLE je proslava pod sloganom „ Reading is Fashionable!“ – „Čitanje je u modi!“ i po prvi put se obilježava 13. rujna 2013. godine različitim akcijama koja povezuje ljude i europske knjižnice s ciljem isticanja čitanja. U tu svrhu izrađene su razglednice s prigodnim tekstom i crtežom koje se dijele u knjižnici i na različitim mjestima u gradu.

Gradska knjižnica Ivan Vidali jedna je od 73 europske knjižnice članice Naple Sister Libraries – programa za međunarodnu suradnju narodnih knjižnica namijenjen svim narodnim knjižnicama u zemljama sudionicama NAPLE-a koje žele pronaći sestrinsku knjižnicu u drugoj zemlji. Naša sestrinska knjižnica je Municipal Public Library in Piekary Slaskie iz Poljske s kojom imamo niz zajedničkih akcija i događanja.

Gradska knjižnica Ivan Vidali ovom prigodom povezuje dvije značajne europske akcije – „BOOKCROSSING – neka knjiga šeta“ koja u našoj knjižnici u kontinuitetu traje od 2012. godine i današnji dan sestrinskih knjižnica s istim ciljem – čitajte i život će Vam se sigurno promijeniti na bolje!

Pridružite nam se u akcijama – posjetite punkt „Bookcrossinga“ u knjižnici – donesite svoju knjigu – uzmite našu knjigu – čitajte – podijelite knjige s drugima – čitajte – čitajte – čitajte!

Više na www.gk-korcula.hrhttp://sisterlibrariesnaple.wordpress.com/