Dan otvorenih vrata udruga Grada Korčule i okolice

U petak poslijepodne pa do večeri (6.lipnja 2014) je na terasi Liburna u Korčuli Centar civilnog društva (kao projekt Korčulanske razvojne agencije) priredio neuobičajenu, ali uspješnu manifestaciju “Dan otvorenih vrata udruga"

U petak poslijepodne pa do večeri (6.lipnja 2014) je na terasi Liburna u Korčuli Centar civilnog društva (kao projekt Korčulanske razvojne agencije) priredio neuobičajenu, ali uspješnu manifestaciju “Dan otvorenih vrata udruga Grada Korčule” na kojemu su bili predstavnici i članovi udruga: ASTRONOMSKA UDRUGA KORČULA, BONKULOVIĆI, CRVENI KRIŽ KORČULA, KAP U MORU, KPK, LAG 5, LIGA PROTIV RAKA KORČULA-PELJEŠAC- LASTOVO-MLJET, MOJE SUNCE, PAUK, UDRUGA MLADIH RAČIŠĆE, ULUK,  ŽRNOVSKI GALIJOTI i ŽRNOVSKI MAKARUNI.

Voditeljica Centra civilnog društva, Katarina Slejko je uz pozdrav i zahvalnost odazivu naglasila da je ovo manifestacija koju od 2012. godine organizira Ured za udruge Vlade RH i ove je godine poseban naglasak stavljen na rezultate projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora. Kako je ova manifestacija organizirana u Korčuli po prvi put, uspjeh je bio vidljiv, jer su udruge međusobno komunicirale, a svoje su publikacije dijelile posjetiteljima, kako bi im približili programe i projekte koje provode,događaje koje planiraju u bližoj budućnosti i projekte na kojima rade. Na terasi je bio i štand informacijskog centra EUROPSKI DOM DUBROVNIK gdje su građani mogli dobiti informacije i savjete o svim temama koje se odnose na Europsku uniju,poput studiranja, zapošljavanja, zdravstvenog osiguranja, financiranja iz Europskih fondova.

Tekst i snimak : Niko Perić

.