Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Učenici OŠ Petra Kanavelića i ovoga su listopada, po dvadeseti put, obilježili Dan kruha u okviru tradicionalnih Dana zahvalnosti za plodove zemlje.
p2030231

Nije nas poslužilo vrijeme pa smo našu eko – etno izložbu napravili u školskoj dvorani. Zbor je pjevao prigodne pjesme o kruhu, a šestaši su na blok flautama odsvirali Jesenju pjesmu. Bilo je recitacija i glume, a dramska skupina nas je vodila kroz program.

Naša psihologinja Ivica zamijenila je ravnatelja i otvorila svečanost naglasivši kako je kruh simbol ljudskog truda i rada. Gradonačelnik nas je obradovao svojim sjećanjem na neka stara vremena kad je bilo važno da uvijek ima kruha u kući – to je značilo da je sve dobro i kako treba.

Minutu prije nego što su svi pohrlili slasnim krušnim proizvodima i jesenskim plodovima, don Frano je blagoslovio kruh i podsjetio nas koliko moramo biti zahvalni svojim roditeljima na trudu i brizi za nas. Sa zadovoljstvom smo se počastili, a nismo zaboravili ni naše najstarije sugrađane koje uvijek razveselimo našim lijepim i ukusnim košaricama kruha i voća.

Za web tim napisale: Tina Klisura, Sanja Klisura, Petra Seretinek

http://www.os-pkanavelica-korcula.skole.hr/

Pogledajte fotografije sa Dana kruha u OŠ Petra Kanavelića