Darovano ukupno 114 doza krvi

Tijekom prve ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi za Transfuzijsku službu Opće bolnice Dubrovnik, u Korčuli je pristupilo 75 davalaca.

Tijekom prve ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Korčuli je  pristupilo  75 davalaca, od kojih je 54 dalo krv, a među njima osmero  po prvi put. Akcija u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Korčule trajala je dva dana, a održana je u atriju Doma kulture u Korčuli.

Ravnateljica Marijana Milat je u ime Gradskog društva Crvenog križa Korčule zahvalila svim darivateljima krvi na odazivu na akciju darivanja krvi kojom su darovali dio sebe kako bi spasili živote drugih ljudi. Posebno se osvrnula na 23 maturanata iz Srednje škole koji su se također odazvali akciji, te ih je šestero moglo po prvi puta darovati svoju krv. Novi darivatelji su: Ana Šestanović, Dražen Šain, Tina Graber, Mia Bekarić, Ante Cebalo, Nikola Tomašić, Ivo Tešvić i Dario Tudor. Kako su prethodne akcije bile 21. i 22.prosinca 2015. godine, tijekom ukupno četiri dana prikupljeno je 114 doza krvi.

Poslije završetka akcije darivatelji su imali pripremljen ručak u restoranu Planjak.

Preuzeto iz teksta Nikole Perića.