Događanja u gradskoj knjižnici Ivan Vidali

Gradska knjižnica "Ivan Vidali" poziva Vas na Izložbu rezbarenih jaja koja će se održavati od 18. do 24. ožujka te na Putopisno predavanje: "Camino s Marom" 22. ožujka u Atriju Doma kulture Korčula.

Događanja u gradskoj knjižnici Ivan Vidali:

1. Izložba rezbarenih jaja – od 18. do 24. ožujka 2016. godine.

Posjetite knjižnicu i razgledajte izložbu rezbarenih jaja! Autor izložbe je Anto Rašo rođen u Kiseljaku, koji živi u Lumbardi i rezbarenjem pisanica bavi se tek godinu dana. Prava mala remek djela odražavaju veliko strpljenje i preciznost u izradi. Teško je i zamisliti da u ruci držite jaje i na tankoj kori pravite niz rupica, vitica, šara i još puno toga.

2. Putopisno predavanje: “Camino s Marom”, Predavačica: Mara Doljak, mag. pharm. – 22.03.2016.(utorak) u 19:00 sati u Atriju Doma kulture Korčula.

“U 59. godini života odlučila sam se za jednu šetnju. Šetnju dugu 780 km. Šetnju koju je ove godine  odšetalo 250 000 ljudi iz cijelog svijeta.

Za hodočašće čiji je cilj stići u Santiago de Compostela mnogi su saznali nakon 2010. godine, kada je snimljen film „The way“. Upravo je taj film i mene naveo da krenem proučavati ovo, sve popularnije hodočašće, a onda.. da na to putovanje i krenem.

S vama ću podijeliti priču o svojoj šetnji koja je trajala 31 dan. Svaki dan donosi nove krajolike, nove ljude, nove bolove, nove životne priče mojih sugovornika, nove žuljeve, nova iskustva, nove jezike, nove prijatelje, nove rastanke… A što sam ja donijela s tog puta? Pokušat ću vam odgovoriti na predavanju „Camino s Marom“.

Vrijedi pogledati dođite!