Ekološko ronilački klub “Korčula” dobio financijsku podršku za projekt “Škoji 2015.”

Projekt “Škoji 2015.” čiji je nositelj Ekološko ronilački klub “Korčula”, a partnerska organizacija Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. prošao je na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Nakon provedenog natječaja i ocjene stručnog Povjerenstva, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je 294.500 kuna za projekte 18 otočnih udruga. Na ovogodišnji natječaj Ministarstva bilo je prijavljeno 48 projekata, a među odabranim je projekt “Škoji 2015.” čiji je nositelj Ekološko ronilački klub “Korčula”, a partnerska organizacija Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o.

Projekt je dobio financijsku potporu u iznosu od 20.000,00 kn, a obuhvaća obuku mladih ronioca o pružanju prve pomoći unesrećenim roniocima i provođenje eko akcija čišćenja podmorja. U trajanju od dvanaest mjeseci doprinijeti će održavanju čistoće mora kao osnovnog preduvjeta za kvalitetu življenja, očuvanje okoliša i turizam u gradu Korčuli.

Ovo je druga financijska podrška koju je Ekološko ronilački klub “Korčula”ostvario u ovoj godini. Trenutno je u provedbi projekt “More naše plavo 2014.” za koji je klub, na natječaju “Naš doprinos zajednici” Zaklade “Kajo Dadić”, dobio 10.000,00 kn za čišćenje podmorja trajektnog pristaništa Dominče.
Odluku o ostvarivanju prava na financijske potpore otočnim udrugama, koju je donio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, možete pogledati OVDJE.