Festival vina – Crni otok bijela vina

Festival vina " Crni otok bijela vina" održati će se u nedjelju 19.srpnja 2015 na Trgu sv. Justine u Korčuli s početkom u 20.00 h.

.Festiva

Otok Korčula, osim po prirodnim ljepotama i bogatoj kulturnoj baštini, tisućljećima je poznata po staroj tradiciji vinarstva. Za razliku od ostatka Dalmacije, koja je poznata uglavnom po crnim vinima, Korčula je poznata prije svega po kvaliteti svojih bijelih vina, izrađenih od izvornih sorti vinove loze. U središnjem dijelu otoka rastu Pošip i Rukatac, a u Lumbardi koja se nalazi na istočnom rtu otoka, su vinogradi Grka. Među crvenim vinima najpopularniji je Plavac mali. Korčulanska vina poznata su zbog svog izuzetnog karaktera, svoje složenost, naglašene sortne arome i visokog sadržaja alkohola – ona odražavaju mediteransko sunce, mirise i okuse. Razlikuju se po svojoj iznimno finoj kiselosti, neuobičajenoj među južnim vinima.


Izlagački stolovi bit će pripremljeni na Trgu sv. Justine u Korčuli s početkom u 20.00 h. (u slučaju lošeg vremena u Centru za Kulturu – kino sali).
Za glazbenu pozadinu Festivala ove godine zaduženi su Vanda Ivelja i Marin Jerkunica a tijekom večeri domaćice/domaćini će gostima Festivala nuditi slane zalogaje gratis. Festival će otvoriti gradonačelnik Korčule, g. Andrija Fabris u 20:30h


Link na plakat Festivala možete vidjeti OVDJE! a sve potrebne informacije za izlagače vina OVDJE !