Francuski turisti pomažu udrugu djece s posebnim potrebama Moje sunce

Predstavnica francuske turističke agencije Touristra uručila predsjedniku udruge Moje sunce, Željku Nobilu, ček u iznosu od 2.514 eura za pomoć djeci s posebnim potrebama.

10.10. u  predvečerje održana je završna svečanost uručenja novčanog čeka za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama Moje sunce. U njihovim se prostorijama okupio cijeli postav udruge da bi zahvalili francuskim turistima koji već petu godinu svaki tjedan od travnja do mjeseca listopada posjete Udrugu Moje sunce u Korčuli gdje prate brigu udruge prema djeci s posebnim potrebama. Francuzi su jučer bili na posljednjem izletu iz Orebića (smješteni u hotelu Orsan) na otok Korčulu. Tom je prilikom Lalle Laetitva, predstavnica francuske turističke agencije Touristra, uručila predsjedniku udruge Željku Nobilu ček u iznosu od 2.514 eura. Svaki turist ali i agencija  izdvajaju po tri eura iz cijene  izleta na Korčulu u humanitarne svrhe te je na taj je način sakupljen spomenuti iznos. U ime djece, njihovih roditelja i volontera udruge na poklonu s zahvalio predsjednik Željko Nobilo.

Udruga Moje sunce osnovana je 2007 godine da bi se djeci s posebnim potrebama omogućio što kvalitetniji život. Udruga svojim radom pokazuje lokalnoj zajednici da ta djeca nisu sama i trebaju pomoć u odgoju i obrazovanju. Udruga Moje sunce ostvarila je nekoliko uspješnih projekata kao npr. lift u OŠ u Korčuli. N a razne načine pokušavaju prikupiti sredstva za nabavku pomagala i nadoknade učiteljima i asistentima u nastavi.

Uz druženje i čašćenje domaćim kolačima,turisti su pratili i riječi učiteljice Diane Radaić, koja je istaknula i potrebu za individualnim radom s djecom. Udruga financira asistente (uglavnom mlađe osobe) koje s djecom borave u školi i pomažu im u snalaženju, rekao je predsjednik Željko Nobilo. To je kao produžena ruka majke, kaže učiteljica Radaić, gdje je dijete sigurno, a majka mirna.

Udruga organizira i radionice s djecom bez teškoća, stvarajući osjetljivost na različitost i potičući socijalizaciju, suradnju i komunikaciju djece s posebnim potrebama.

Tekst i snimak : Niko Perić