Godišnja izložba ULUK-a

Kočula, 20. prosinca 2012. u izložbenom prostoru Gradskog muzeja u Korčuli sinoć je otvorena tradicionalna, šesnaesta po redu, godišnja izložba radova članova Udruge likovnih umjetnika Korčule (ULUK)

U prisustvu brojnih posjetitelja čestitke za ovogodišnju izložbu u ime Gradskog muzeja uputila je ravnateljica Marija Hajdić, istaknivši dosadašnju plodnu suradnju s korčulanskim umjetnicima. Izrazila je želju da se i dalje potiču i promiču korčulanski likovni izrazi.

Predsjednik ULUKA  Ante Radovanović “Bjondo, i sam slikar umjetnik, podsjetio je da je ovogodišnja izložba posvećena nedavno preminulom članu udruge Pavlu Kriletiću„Jordesu“.
– ULUK je osnovan 1996. g. sa željom da mnogi likovnjaci s ovog područja mogu lakše nastaviti svoje individualno stvaranje, i uz pomoć udruge promicati bogati likovni izraz Korčule, koji je ovdje ugrađen i u vrijeme i stvarnost, naglasio je Bjondo. Izrazio je zadovoljstvo što su u članstvo ove godine dobili novu akademsku slikaricu Ninu Šestanović iz Lumbarde.

Sveukupno je svoje radove izložilo 20 umjetnika: Ante Radovanović Bjondo, Nikola Biliš, Abel Brčić, Hrvoje Kapelina,Tonći Botica, Robert Vegar, Ivan Farac Šapić, Ana Bakarić Lučić, Marica Andrijić, Tino Jurjević, Tomi Visković, Frana Čebirić Bakarić, Nina Šestanović, Ivo Maričić Đani, Valerija Jurjević,Ivanka Kovačić Batistić, Ksenija Filipović, Irena Minga, Melita Visković i Davorin Žitnik.

U proteklih 16 godina ULUK je sudjelovao u obilježavanju značajnih događaja u Korčuli i šire, organizirajući aukcije, izložbe i humanitarne akcije.

Tekst i snimak: Niko  Perić