Gradonačelnik Korčule posjetio Dom starih i nemoćnih

Korčula, 29. prosinca 2011. U povodu Božića i novogodišnjih praznika gradonačelnik Grada Korčule Mirko Duhović i njegov zamjenik Franc Stenek jutros su posjetili korčulanski Dom za starije i nemoćne osobe.

U ovom blagdanskom ozračju koristim priliku da vam zahvalim na svemu što ste učinili za naš grad, a mi u Gradskoj upravi nastojimo, prema ovoj ustanovi podržati brigu o vama, i kao  stanovnici grada, doista smo presretni i zadovoljni kako ovaj Dom izgleda, uz brigu koja se u njemu poklanja starijima i nemoćnima, rekao je gradonačelnik Duhović.

Da ne bi ovaj susret protekao samo protokolarno, predstavnici su gradske uprave pričali s korisnicima doma, bilo je viceva, kolača i čestitki,dok je na kraju druženja čestitajući im blagdane gradonačelnik rekao kako Grad Korčula čuva običaj da se uz ove blagdane upoznaju pohvale ili određene kritike, na što je nekolicina korisnika poručila da im fali češćeg druženja sa stanovnicima s kojima su nekada skupa radili i drukčije se osjećali.

U ime domaćina je socijalna radnica Delfa Hodnik pozdravila gradonačelnika i njegovog zamjenika, zahvalivši im na posjeti, kada je rekla da nažalost,susjedne općine ili domovi imaju kvalitetnije druženje sa starijim i nemoćnim sugrađanima.

Na naše češće pozive ili molbe da pojedini predstavnici kulturno zabavnih ustanova ili društava dođu sa svojim programom i u Dom, uobičajeni je odgovor da nemaju vremena.Od 43 korisnika boravka u domu, ima i visoko obrazovanih osoba, koji su unatoč godinama razgovorljivi, traže druženje,da čuju ponekog pjesnika, predavača, glazbenika, i svi bi oni mogli našima u domu olakšati boravak, kazala je socijalna radnica.

Na kraju boravka su gradonačelnik i njegov zamjenik čestitali korisnicima doma da im ovi blagdani uljepšaju daljnji boravak u domu.

Da bi im nadopunio ugođaj, gradonačelnik Korčule im je za novogodišnji ručak poklonio teleći but.

Korisnici doma su bili vidno oduševljeni posjetom, i ponovno zaželjeli više međusobnih razgovora, jer i oni u domu žele čuti i znati što se u gradu događa.

Tekst i snimak : Niko Perić