Gradonačelnik prisustvovao europskom tjednu regija i gradova u Bruxellesu

Gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris, zajedno s predstavnicima jedinica lokalne samouprave i županijskih službi Dubrovačko – neretvanske županije, prisustvovao je Danima otvorenih vrata regija i gradova Europske unije.

Gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris vratio se prošli tjedan sa studijskog putovanja u Bruxelles gdje je zajedno s predstavnicima jedinica lokalne samouprave i županijskih službi Dubrovačko – neretvanske županije prisustvovao Danima otvorenih vrata regija i gradova Europske unije.

Sudionici studijskog obilaska posjetili su institucije Europske unije,  Odbor regija i Europski parlament te imali radni sastanak s predstavnicima Europske komisije, Opće uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj. Održan je i sastanak s veleposlanikom Matom Škrabalom, u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Europskoj uniji gdje se razgovaralo o aktualnim procesima i prilikama u EU fondovima. Sastanak je u ime studijske grupe predvodio gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris kao i susret s veleposlanikom Mariom Nobilom u Veleposlanstvu Republike Hrvatske pri Kraljevini Belgiji.

U predstavničkom uredu Dubrovačko – neretvanske županije u Bruxellesu održano je i zajedničko događanje i predstavljanje četiri hrvatske županije: Istarske, Karlovačke, Brodsko – posavske i Dubrovačko – neretvanske.

Studijsko putovanje financirano je u okviru projekta AdriGov kroz EU program Jadranske prekogranične suradnje, a u organizaciji Dubrovačko – neretvanske županije i razvojne agencije DUNEA.