I Korčula će obilježiti Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju obilježava se 17. studenog u cijelom svijetu , a već petu godinu za redom na inicijativu kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” i u Hrvatskoj.

Prošlog puta obilježen je 17. studenog kao suradnja zaklade March of Dimes (SAD), Europske zaklade za brigu o novorođenčadi (European Foundation for the Care of Newborn Infants – EFCNI)  koja predstavlja roditelje 20 europskih zemalja.Ponosni  smo članovi kao jedina udruga u RH , zaklade Little Big Souls International (Afrika) i Nacionalne zaklade za prijevremeno rođenu djecu (National Premmie Foundation – NPF, Australija).

Na taj dan osvjetljavaju se sve istaknutije građevine u većim gradovima sirom svijeta pa tako i  kod nas. Ove godine se akciji pridružuje i grad Korčula koja ce za svoje korčulanske Palčiće i sve ostale širom Hrvatske i svijeta, osvijetliti kulu Revelin u ljubičasto. Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o prijevremenom rođenju i posljedicama koje ono prati. Naime, svake godine, zbog prijevremenog rođenja, u svijetu umire milion djece.

Prijevremeno rođenje je vodeći uzrok smrtnosti djece mlađe od 1 godine i drugi vodeći uzrok smrtnosti djece mlađe od 5 godina. Zahvaljujemo se Gradu Korčuli sto su nam omogućili da obilježimo naš dan.
Palčić gore za Palčiće, palčić  gore za život!

Mame korčulanskih Palčića.