Indonezija zainteresirana za investicijski program na otoku Korčuli

Zamjenik korčulanskog gradonačelnika Ivo Silić primio je u Gradskoj vijećnici Agus Sardjana veleposlanika Indonezije u RH.

Zamjenik korčulanskog gradonačelnika Ivo Silić primio je u Gradskoj vijećnici Agus Sardjana, veleposlanika Indonezije u RH. Uz kraće predstavljanje Grada uručio mu je monografiju Korčule. U pratnji veleposlanika Indonezije bili su dr.Ivica Tomić, bivši veleposlanik RH u Engleskoj, Franko Cetinić, iseljenik i ugledni biznismen i predsjednik British Croatian Busines Club te Velimir Cetinić, direktor tvrtke Cefrank.

U ime domaćina, na engleskom jeziku, razgovor je vodio gradski vijećnik i poznati broker Vjeran Filippi, koji je uz prezentaciju i video projekciju pokazao što Grad Korčula pruža turistima i mogućim investitorima. Dao je pregled projekata za koje se traže investitori. Cilj takvih investicija su otvaranje radnih mjesta i bolja kvaliteta života. Iako Indonezija pripada trećoj najjačoj ekonomskoj zemlji na svijetu još uvijek nema investicijskog iskustva u Hrvatsku. Veleposlanik Indonezije potvrdio  je zainteresiranost za investiranje u Hrvatsku, posebno izgradnju brodova. Kako nam je rekao Franko Cetinić, uskoro bi se u Zagrebu mogao otvoriti korčulanski proctor, za susrete, predavanja o toj zemlji, a suradnja je moguća na polju menadžmenta, turizma i visokih tehnologija. Tamo će sigurno dolaziti korčulanski brodograditelji i uspostavljati kontakte za investicije Indonezije na otoku Korčuli.

Tekst i snimak : Niko   Perić