Interaktivno izlaganje: Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule (Samoniklo jestivo bilje)

Predavanje će se održati 26.4.2016. u 19.00 sati u Hotelu Korčula de la Ville u gradu Korčuli.

Turistička zajednica Grada Korčule Vas poziva na Interaktivno izlaganje:

Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule

Samoniklo jestivo bilje (parapač, mišanca, gruda)

Predavanje će se održati 26.4.2016.g. u 19.00 sati u Hotelu Korčula de la Ville u gradu Korčuli.

Predavač: Sani Sardelić, kustosica Gradskog muzeja Korčula

Stanovnici otoka Korčule sačuvali su u svojoj prehrambenoj praksi vještinu pobiranja i konzumiranja samoniklog jestivog bilja, parapači, mišance, grude, čije je korištenje u ljudskoj prehrani poznato još od prapovijesti. Koje su moguće suvremene interpretacije, te koji je turistički  i gastronomski potencijal ove visokovrijedne namirnice, nastojat će se nizom primjera pokazati tijekom interaktivnog izlaganja. Izlaganje je namijenjeno obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, vlasnicima turističkih agencija i ugostiteljskih objekata, kao i svima zainteresiranima, s posebnim osvrtom na činjenicu da je 2013. mediteranska prehrana upisana na Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine – UNESCO.