Izvještaj o radu GK Sveti Antun

Pogledajte Izvještaj o radu GK Sveti Antun za period 2011. - 2015.

Štovani sugrađani!

Obzirom da se približava kraj mandata vijeća Gradskog kotara Sveti Antun (2011.-2015.) smatrali smo da Vas je potrebno izvijestiti o našem radu.

Sastav vijeća G.K. Sveti Antun:

Predsjednik: Antun Prižmić

Dopredsjednik: Darko Tarle

Članovi: Fani Ivelja, Renato Jurjević, Tvrtko Terzić, Ante Borovina i Dora Mikelić Cocović

Tajnik: Mladen Fortunato

U proteklom periodu održano je 19 sjednica G.K. Sveti Antun. Moramo istaknuti da su sjednice održavane u demokratskom ozračju i međusobnom uvažavanju svih članova bez obzira na stranačku pripadnost, a odluke su se donosile jednoglasno sukladno mogućnostima i interesu građana.Nažalost u prve tri godine mandat imali smo vrlo skromna predviđena sredstva u iznosu od 37.500,00 kn, ali su ipak uz veliko zalaganje napravljene mnoge bitne stvari.

Usprkos nedostatnim sredstvima u prve tri godine mandata navest ćemo najvažnije zahvate na području kotara:

– postavljanje 16 rasvjetnih tijela na dijelu ceste od Dominća do Solina u dužini 420 m.,

– riješen je problem oborinskih voda u Zagradcu,

– osigurana su i označena parkirališna mjesta za invalide i građane,

– na Dubrovačkoj cesti su postavljena dva saobračajna zrcala,

– asfaltirano je i popravljeno je više cesta na području kotara, te postavljeni ležeći policajci u Ul. 92 i 58, za koje je prethodno ishođena sva potrebna dokumentacija,

– Uz pomoć Grad Korčule i Neretvanskog sliva saniran je put od Malte do kanala na Donjem blatu, te je napravljena šetnica od kanala preko crkvice Sv. Liberana do plaže na Solinama,

– svake godine organizirano je čišćenje škoja i plaža uz pomoć G.K. Stari grad i fakulteta za fizičku kulturu iz Zagrba.

– za djecu i građane organizirani su dolazak Djeda Mraza i fešta za Svetog Stipana,

– posebno smo ponosni što su bali povodom Svetog Antuna postali običaj,

– iz skromnog proračuna pomagali smo udruge i građane koji su nam se obraćali za pomoć.

U 2014. godini su nam znatno povećana sredstva, te smo raspolagali sa 90.991,00 kn, odnosno 91.968,00 kn za nerazvrstane ceste.

Od dobivenih sredstava smo postavili 21 rasvjetno tjelo u predijelu Dominće i Malta. Uz veliku pomoć agencije za razvoj »KORA« smo ispred srednje škole postavili diječje igralište, te bi se ovom prilikom željeli zahvaliti direktorici Ivani Fazinić na svekolikoj pomoći.

Od neispunjenih planova i želja ostalo je postavljanje nogostupa od Doma zdravlja do Jukića u suradnji s G.K. Stari grad i od Bonreposa do raskršća za Lumbardu koji su u pripremi.

Iz programa nerazvrstanih cesta smo financirali asfaltiranje djelova Ulica 56 i 99, te je kupljen građevinski materijal za betoniranje nekoliko ulica na području kotara.

Moramo napomenuti da su realizirani projekti financirani iz raznih izvora, te zahvaljujemo na podršci i suradnji: građanima G.K. Sveti Antun, Gradu Korčuli, Komunalnom poduzeću Hober, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, cvijećarni Anemona, a posebno malonogometnom klubu “Sveti Antun” čiji su članovi svojim radom sudjelovali u organiziranju i provođenju većine projekata.

Predsjednik vijeća G.K. Sveti Antun

Antun Prižmić

Fotogaleriju možete vidjeti OVDJE