Izvještaj sa Jadranskih igara u Korčuli

Novi pirati na vidiku: Surgaduri i Laki pingvini potopili Omiške gusare u prvoj ovogodišnjoj četvrtzavršnici Jadranskih igara.

U nedjelju 04.8. na Korčuli je bilo jako živo: osim mnogobrojnih turista, ulicama predivne Korčule prolazile su i ekipe koje su na Korčulu došle zbog jednog razloga: prve ovogodišnje četvrtzavršnice Jadranskih igara.

Stigli su iz pet različitih mjesta, veseli, nasmijani i dobro raspoloženi. Omiškli gusari, Vatrogasci Omiš, Surgaduri (Split), Ja,ja i Jellenko (Konavle), Laki pingvini (Korčula) te AŠD Orašac (Dubrovnik) odmjerili su snage u letećem vaterpolu, utrci bačva, mošarci, pršutu te u potezanju konopa. Bilo je napeto, a za neke i neizvjesno do samog kraja natjecanja.

Opet samo bod razlika, no ove godine za domaće pingvine dovoljna za prolaz dalje. Sa ukupno osvojenih 38 bodova pobjednici igara na Korčuli su ekipa Surgaduri iz Splita. Bod manje, odnosno 37 bodova skupila su Laki pingvini iz Korčule te osigurali mjesto u polufinalu u Rogoznici. Trećeplasirana je bila ekipa Ja, ja i Jellenko iz Konavla koji su osvojili 34 boda.

Četvrto je mjesto pripalo Omiškim gusarima, koji nisu uspjeli osvojiti Korčulu. Gusari su ovim natjecanjem svoj nastup na ovogodišnjim Jadranskim igrama priveli kraju. S njima kao i s Vatrogascima iz Omiša te s ekipom AŠD Orašac družit ćemo se dogodine.

Organizatori ovog događanja agencija Adria events te suogranizatori Grad Korčula itekako su zadovoljni ovim Jadranskim igrama. Tribine na bazenu gdje su igre održane bile su pune do kraja. Pjevalo se i zabavljalo do samog kraja igara, a i po završetku igara bez obzira na rezultat.

Sretne dobitnike mjesta u polufinalu gledat ćemo u Rogoznici 11.8., a mi se zahvaljujemo domaćinu gradu Korčuli na gostoprimstvu. Bilo nam je izuzetno lijepo i zabavno. S ostalim se ekipama pozdravljamo do idućeg susreta, koji zakazujemo za iduću godinu. Adio Korčula, naša karavana ide dalje put Stobreča gdje nas čeka novih 6 ekipa…

Photo: Ivana Kaurloto/Jadranske igre