Izvrsnim korčulanskim studentima uručene nagrade za 2012. godinu

Korčula, 27. ožujka 2013. Danas je na prigodnoj svečanosti u Gradskoj vijećnici uručeno devet jednokratnih novčanih nagrada namijenjenih studentima s područja Grada Korčule za izvrsnost tijekom studiranja u 2012. godini. Svi nagrađeni studenti su imali ostvareni prosjek ocjena od najmanje 4,000 u prethodnoj akademskoj godini.

U ime Grada Korčule nagrade u iznosu od po 1.000,00 kn dodijelio je zamjenik gradonačelnika Franc Stenek.  Svečanosti je prisustvovala i Katarina Vojvodić Zupet, referentica za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi.

Prema dobrom običaju, već četvrtu godinu nagrađuju se studenti preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih i stručnih studija koji ostvare prosjek ocjena najmanje 4,000, a imaju prebivalište na području Grada Korčule. Izbor nagrađenih studenata vrši se temeljem raspisanog javnog natječaja i odluke Gradonačelnika. Novac je osiguran u gradskom proračunu.

Ove godine na objavljeni natječaj prijavilo se  devet studenata. Budući da su svi zadovoljili kriterije natječaja, svi su zaslužili nagradu.

Čestitajući svim nagrađenim studentima na postignutim izvrsnim rezultatima Stenek je istaknuo da se ponosi što imamo ovako talentirane i vrijedne mlade ljude i poželio im još puno uspjeha u daljnjem školovanju i radu.

Ove godine naši najbolji studenti su:

  1. Dušica Tasovac iz Čare – Medicinski fakultet u Zagrebu
  2. Alen Botica iz Račišća – Pomorski fakultet u Splitu
  3. Tonka Stenek iz Račišća – Građevinski fakultet u Rijeci
  4. Toni Žuvela iz Korčule – Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Split
  5. Ivana Šolić iz Korčule – Medicinski fakultet u Splitu
  6. Toni Silić iz Žrnova – Fakultet političkih znanosti u Zagrebu
  7. Liča Lozica iz Korčule – Veterinarski fakultet u Zagrebu
  8. Meri Šegedin iz Korčule – Učiteljski fakultet u Zagrebu
  9. Ivana Bakarić iz Korčule – Filozofski fakultet u Zagrebu

U ime studenata nagrade su primili njihovi roditelji