Jadranske igre u Korčuli 31. srpnja 2012.

31. srpnja (utorak) 2012. u 19.00 sati na plivalištu KPK u Korčuli, uz pomoć Grada Korčule, održat će se četvrt-finalni susret ovogodišnjih Jadranskih igara. U 19.00 sati počinju natjecanja za juniore, a u 20.00 za seniore.

Ove godine na bazen dolaze i naši osnvnoškolci koji se natječu u Lino Jadranskim igrama Junior. Oni će uskočiti u plivalište u 19.00 sati i zaigrati igre prilagođene njihovom uzrastu.

Na igrama Junior sudjeluju 4 ekipe sa po 6 dječaka/djevojčica od 9 do 13 godina. Ekipe mogu biti mješovite, a kapetan ekipe može biti jedan od roditelja ili učitelj razredne nastave. Uz njih će uvijek biti Lino medvjedić, koji navija za svakoga, podiže atmosferu u publici i razveseljava i one koji nisu bili najbrži i najbolji.

Popis igara Junior:

  1. Lijepa naša
  2. Ribarske kašete
  3. Skakanje u vrećama
  4. Konop

Svaka igra osim konkretnog zadatka ima i svoju priču. U jednoj od igara, osim što će uz spretnost i brzinu u što kraćem roku morati posložiti puzzle, morat će istražiti neku od poznatih kulturno-povijesnih znamenitosti. Želja je da našim najmlađima približimo važnost i dobrobit sporta na zanimljiviji način, kroz igru.

U seniorskom dijelu Jadranskih igra spočetkom u 20.00 sati nastupit će osam ekipa u četvrt-završnici natjecanja. Sudjelovat će dvije ekipe iz Korčule i šest ekipa iz južno-dalmatinskih mjesta koje su se kvalificirale kroz prethodna natjecanja.

Natjecateljski dio programa čini 5 natjecateljskih disciplina u kojima nastupaju ekipe sa po 8 sudionika, 3 natjecateljice i 5 natjecatelja.

Popis natjecateljskih disciplina Jadranske igre:

  1. Leteći vaterpolo
  2. Utrka bačvi
  3. Pršut
  4. Mošarka
  5. Konop

U svakoj igri istovremeno se natječu dvije ekipe. Raspored odigravanja ekipa određuje se na licu mjesta, a, izrađuje se prema redoslijedu pristiglih prijava.

U zabavnom dijelu programa organiziraju se nagradne igre za gledatelje.

35 destinacija, 100 dana, 300 ekipa, više od 60 000 posjetitelja i preko 2 000 000 TV gledatelja – sve to čini Jadranske igre omiljenom ljetnom razbibrigom te atrakcijom koja se ne propušta i koja se pamti.