JAMSTVENI FOND 1,4 milijuna kuna za prerađivačku industriju

Zamjenik ministra Alen Leverić potpisao je sa županom Nikolom Dobroslavićem 1,4 milijuna kuna vrijedne ugovore za provedbu programa Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za 2014. godinu.

Tom su prilikom župan i zamjenik ministra razgovarali i o eksploatacija nafte u Jadranu, osobito u dijelu koji se nalazi u DNŽ, najavama projekta Termoelektrane Ploče te o projektima vezanima za obnovljive izvora energije.

Župan je naglasio kako je DNŽ do sada realizirala oko 150 potpora za uvođenje obnovljivih izvora energije u kućanstva i poslovne objekte, a provedbu tog projekta pohvalio je i zamjenik ministra. No, zamjenik ministra primijetio je da se općine u DNŽ nisu javile na takve natječaje iako je njihov fond bio oko 30 milijuna kuna.

Na temu TE Ploče župan je naglasio kako je bitno da se kod razmišljanja o investicijama mora voditi računa o prostorno-planskoj dokumentaciji, ekološkim aspektima te o mišljenju građana. Naglasio je i kako se veliki dio javnosti protivi gradnji TE Ploče. Zamjenik ministra kazao je da Vlada načelno podržava sve investicije koje mogu donijeti radna mjesta, ali je i on dodao kako se prije ikakve realizacije moraju ispoštovati svi potrebni preduvjeti.