Još dva četvrta mjesta – Petra Mirošević u dalj – Marija Matulović u vis

Palermo, 26. svibnja 2011. Četvrtog dana Igara na Siciliji skakačica u dalj Petra Mirošević sa osobnim rekordom i preskočenih 4,78 m, te skakačica u vis Marija Matulović s rezulultatom 1,45 m osvojile su svaka u svojoj disciplini izvrsno četvrto mjesto

Nakon što je u srijedu Luka Sardelić osvojio četvrto mjesto u bacanju kugle, isti rezultat jučer su ostvarile dvije naše atletičarke!

Skakačica u dalj Petra Mirošević sa osobnim rekordom i preskočenih 4,78 m, te skakačica u vis Marija Matulović s rezultatom 1,45 m ponovile su Lukin rezultat i osvojile svaka u svojoj disciplini četvrto mjesto!

Što se naše ženske atletike tiče, to je do sada najbolji rezultati u svih šest dosadašnjih nastupa otoka Korčule na Igrama! Svaka čast – čestitke Petri i Mariji i njihovoj trenerici Gordani Šeparović na sjajnom rezultatu. Zaista su svih ugodno iznenadile i nastavile dosadašnje odlične rezultate naših atletičarske selekcije.

Podsjetimo da su u dosadašnjim sudjelovanjima na Igrama atletičari zapravo bili  perjanice naše otočke sportske reprezentacije. Osvojili su jednu srebrnu i jednu brončanu medalju (obje Nikola Damjanović, još jednu srebrnu imaju tenisačice Andrea Blažević – Marina Prosenica, te jednu brončanu rukometaši) , a uz to na dosadašnjih šest sudjelovanja atletska selekcija našeg otoka ostvarila je šest puta 4.mjesto i jednom peto!

Za naše atletičarke i atletičare bio je to zadnji dan nastupa. Danas je inače za njih ‘cultural day” – za atletičare svih otoka predviđen je naime izlet i posjet nekim od znamenitih mjesta Palerma. Tako je i sa natjecateljima u ostalim sportovima, za sve je predviđen dan za ovakve ili slične aktivnosti, jučer su recimo to imale naše rukometašice.

U natjecateljskom programu nastupali su i naši plivačice i plivači. Na velikom Olimpijskom bazenu u neposrednoj blizini nogometnog Stadiona Renzo Barbera najprije je na 50 prsno plivala Emanuela Rađa i sa nešto lošijim rezultatom od osobnog rekorda zauzela 11. mjesto. Na 50 slobodno Eliza Fabris je bila 18., dok je  Mirna Stipanović plivala je a 50 prsno i 50 slobodno, ali bez značajnijih rezultata.

Od plivača Saša Antunović nastupio je na 50 i 200 prsno, a kako kaže trenerica Adriana Barčić plivao je u razini svojih dosadašnjih rezultata, dok je na 200 leđno Marin Petković diskvalificiran zbog pogrešnog okreta.

Od prethodnog dana ostali smo dužni i plasmane naših – Marin Petković bio je 12., a Saša Antunović 16. na 50 leđno , dok je Emanuela Rađa na 100 prsno zauzela 13. mjesto.

Tenisači su odigrali treću utakmicu na turniru, poraženi su od Martiniquea, pa ih danas čeka meč za 7. mjesto protiv tenisača talijanskog otoka Elba.

Rukometašice su u četvrtak bile slobodne , liječile su zadobivene ozljede u prethodnim utakmicama, dan odmora sigurno im je dobro došao pred današnju ”matineju” već u 09,00 sati protiv Korzikanki.