Josip Ivančević dobitnik Oskara znanja

Josip Ivančević, talentirani i svestrani Korčulanin, danas je na prigodnoj svečanosti na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, primio svoj Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh – osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju u matematici, u travnju ove godine. Dodjeli je prisustvovala i njegova mentorica, Sanja Medović, kojoj je uručena zahvalnica i plaketa.

Nagrade učenicima i mentorima uručili su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković.

Oskar znanja, manifestacija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatskoga sabora i Ministarstva znanosti i obrazovanja, sada već 14. godinu organizirana je u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatske zajednice županija.
Skulpture Oskara znanja i ove godine izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom „August Šenoa“ iz Garešnice.

Čestitamo Josipu, njegovoj mentorici Sanji, ali i roditeljima na ovom velikom uspjehu! Pred Josipom su novi izazovi, oni u fakultetskom obrazovanju gdje mu želimo puno sreće!

Foto: Borna Filic/PIXSELL