Korčula domaćin Vinske akademije

Predavanja će se održavati od petka 22.1.2016. do subote 6.2.2016. svaki dan od 15 do 19 sati, dok će se ispiti održati u subotu 20.2.2016. od 14 sati.

Po prvi put Wine Academy Croatia održati će predavanja za WSET level 2 u gradu Korčuli. U predivnom ambijentu luksuzne palače Lešić Dimitri u središnjem dijelu srednjovjekovne Korčule polaznici će imati priliku prisustvovati WSET level 2 edukaciji. Predavanja će se održavati svaki dan od 15 do 19 sati, od petka 22.1.2016.do subote 6.2.2016., dok će se ispiti provoditi u subotu 20.2.2016. od 14 sati.

Kako saznajemo od organizatora i domaćina ove vinske akademije,ovo je idealna prilika za sve ljubitelja vina iz južne Dalmacije koji žele naučiti više i steći prestižnu WSET diplomu Levela 2., koju dodjeljuje Eno kultura d.o.o.iz Zagreba,kao WSET Approved Programme Provider (APP) ili vinska škola za WSET kvalifikacije u Hrvatskoj. Wine Academy Croatia je zaštićeni brand Eno kulture. Prema njihovoj poruci, razumijevanje i vrednovanje vina, unosi drugačiju dimenziju u svakodnevnu potrebu za jelom i pićem.

WSET (Wine and Spirit Education Trust) je najprestižnija svjetska vinska škola za edukaciju o vinu i žestokim pićima.Zbog kvalitetnog obrazovnog programa i sistematičkog pristupa izrastao je u jednu od najutjecajnijih obrazovnih institucija u području vina i žestokih pića.Vinska i restoranska scena u Hrvatskoj ubrzano se razvija, kažu nam u Lešić Dimitri, jer je sve više istinskih zaljubljenika u vina koji su ujedno i sve zahtjevniji gosti. Od ugostiteljskog osoblja se očekuju savjeti o sljubljivanju vina i hrane, kvalitetno predstavljanje vina gostu prije konzumacije i profesionalno serviranje. Tako će i škola u Korčuli biti namijenjena ljudima koji su zaposleni u: ugostiteljstvu, distribuciji i maloprodaji vina, veleprodajnim lancima, proizvodnji vina,vinskim kritičarima, blogerima i novinarima, vinskim entuzijastima kolekcionarima te svima koji tek ulaze u svijet vina. Nakon svakog uspješno završenog programa (ispita), polaznik dobiva međunarodno priznati certifikat.

Preuzeto iz teksta Nikole Perića.