Korcula otvara svoj ured u Kini

Mogućnosti jačanja gospodarske suradnje Hrvatske i Kine su brojne, posebice na području turizma, poljoprivrede i prehrambene industrije, energetike, IT industrije, infrastrukture, prometa, istaknuto je na hrvatsko-kineskom poslovnom forumu s temom "Hrvatska-Yangzhou" koji je održan u Hrvatskome saboru.

Grad Yangzhou sestrinski je grad Korcule. Zamjenik gradonačelnika grada Yangzhoua Ding Chun kazao je kako je cilj posjeta kineskog izaslanstva jačanje gospodarske suradnje. Područja infrastrukture, autoindustrije, turizma, hrane, farmacije, brodogradnje samo su neke od mogućnosti suradnje dvaju gospodarstava, kazao je Chun koji je pozvao Korculu da otvori ured u gradu Yangzhou.

Forum je održan u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), a predstavile su se kineske i hrvatske tvrtke iz područja turizma, građevinske industrije, proizvođači autodijelova i dr. Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić istaknuo je kako je kinesko tržište bilo u njihovim planovima, a nakon posjeta Kini u sklopu hrvatskog izaslanstva krajem kolovoza ti su planovi ubrzani. Vjeruje da će Podravka kinesko tržište odrediti kao jedno od strateških za iduću godinu, napominjući kako njihov interes nije samo izvoz robe već žele biti tvrtka koja će poznavati tržište i sudjelovati u njegovu rastu.