Korčula se priprema za turističku sezonu

Današnji šetači bili su prijatno iznenađeni, prateći lijepljenje i postavljanje povećih turističkih info plakata, na kojima se mogu pronaći korisne turističke informacije od javnog interesa, koje podižu ukupnu kvalitetu korčulanske turističke ponude

.

.
Hana Turudić
, direktorica Turističkog ureda TZ Grada Korčule, kaže da su početkom veljače započeli sa pripremama za ovogodišnju turističku sezonu. Volonteri pomažu postavljati informativne plakate na oglasnim pločama, koje se nalaze na istaknutim gradskim lokacijama.

– Novi će info panoi uz veliku sliku Korčule, korisnim podacima pomoći gostima koji se nađu u Korčuli da se lakše snađu, ističe direktorica turističkog ureda. Omogućen je uvid u bogate kulturno povijesne znamenitosti srednjovjekovne Korčule i okolnih mjesta, uz vodič s informacijama o hotelima, privatnom  smještaju, kampovima, lokalnim turističkim agencijama, izletima, i raznim servisnim uslugama.

Sljedećih će dana, uz pomoć KTD Hober, započeti slične akcije čišćenja i uređenja javnih površina. Posebno je zanimljivo da svoje usluge nude sugrađani, raspitujući se za predsezonsko čišćenja podmorja.

–  Uz ove akcije održat će se i sastanci u vezi pripreme turističke sezone, kaže Hana Turudić.

Nakon nedavnog zajedničkog sastanka s turističkim agencijama, slijedi nekoliko radnih sastanaka sa privatnim iznajmljivačima.

Tekst i snimak: Niko Perić