Korčulani trčali za humanost

U organizaciji mladeži Gradskog društva Crvenog križa Korčula održala se utrka za humanost obilježavajući 50 godina od usvajanja sedam temeljnih načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Obilježavajući 50 godina od usvajanja sedam temeljnih načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (humanost, nepristranost, neutralnost, neovisnost, dragovoljnost, jedinstvo i univerzalnost) danas je poslijepodne u organizaciji mladeži Gradskog društva Crvenog križa Korčula održana utrka za humanost.

Zahvaljujući sunčanom vremenu odazvao se veći broj trkača, od najmlađih (4 godine) do starijih (71 godina) koji su prema psihofizičkim mogućnostima uspjeli savladati dionicu od 7,5 km, od autobusnog kolodvora do hotelskog naselja Bon repos i natrag do Vatrogasnog doma u Korčuli, gdje su se počastili kolačima i osvježavajućim napitcima. Iako utrka nije bila natjecateljskog karaktera, mlađi su ipak savladali trasu kao da su htjeli zadovoljiti vremenski limit. Oni koji nisu mogli trčati, hodali su sami, u parovima ili sa psima. Vrijedno je napomenuti da su sudionici trke umjesto uobičajene startnine donirali dobrovoljni prilog.

Cilj je zadovoljen, ocjenjuje mladež GDCK Korčule, jer se u ovoj humanitarno-rekreativnoj manifestacije afirmirao i njihov pokušaj zdravog stila života i solidarnosti. Sutra se od 9:30 sati trči u Orebiću od slastičarnice Croccantino do plaže Trstenica te natrag do Pomorskog muzeja Orebić.

Tekst i foto: Nikola Perić