Korčulanima bronca, Mozara MVP

Treće mjesto kapekašima na Završnom turniru Kupa Hrvatske.

KPK treći, Jug CO peti, a Cavtat osmi u konkurenciji 15 sastava na završnom turniru Kupa Hrvatske za nade. Trofej je osvojio domaćin, riječko Primorje EB, koji je u finalu s 5:3 bio bolji od splitskog Jadrana. Korčulani su novi uspjeh na državnim prvenstvima dohvatili 6:3 pobjedom protiv splitskog Mornara BS u utakmici za broncu, Jugaši su sa 7:6 dobili zagrebačku Mladost u utakmici za peto mjesto, a Cavtat je u utakmici za sedmo mjesto poražen od Zadra 1952. sa 5:4.

Korčulani su ove godine na oba natjecanja na pobjedničkom postolju. Prvaci Hrvatske i brončani u Kupu Hrvatske. U utakmici za treće mjesto, nakon što je prva četvrtina završila bez pogodaka, vodili su u drugoj s 2:0, u trećoj s 3:1 i 4:2 te u posljednjoj otišli nakon 4:3 do konačnih 6:3. Junak utakmice za treće mjesto bio je Marjan Duhović sa 4 pogotka, Ivo Milat i Domagoj Čale postigli su po jedan. KPK je izgubio samo jednu utakmicu na turniru, i to polufinalnu, i to tek na peterce od kasnijeg pobjednika, Primorja EB. Osim što je momčad iz Korčule prigrabila još jednu medalju, kao potvrdu da ima više nego dobru generaciju s kojom se isto tako više nego dobro radi, nagrađena je i s laskavim naslovom najboljeg igrača završnog turnira. MVP naslov je pripao Toniju Mozari. Bio je najbolji na državnom prvenstvu. Sad je i nagrada za najboljeg igrača Kupa Hrvatske u njegovim rukama.

Pod vodstvom trenera Marinka Bojića te tajnika Ante Žanetića s brončanim medaljama iz Rijeke u Korčulu vratit će se Robert Fiorenini,  Marjan Duhović,  Marko Filippi, Ivo Milat, Iva Fabris, Paula Batinović, Viktor Antunović, Roko Krkeljaš, Danijel Caktaš, Domagoj Čale, Zrinka Fabris, Antonio Silić, Marin  Čumbelić, Igor Krstulović i Karlo Marić.

U utakmici za peto mjesto Jugaši su dobili protiv Mladosti prvu četvrtinu s 1:0, nakon druge gubili sa 4:3, u trećoj s 5:4 te izjednačili na 5:5, a u posljednjoj vodili sa 6:5. Nakon novog izjednačenja pogodili su za pobjedu dvije minute i 33 sekunde prije kraja. Učinio je to s igračem više Luka Bjelopera, koji je sa 4 pogotka bio prvi strijelac Jug CO. Ivan Begić, Marjan RadovićVlaho Pavlić su po jednom tresli mrežu Mladosti.

U utakmici za sedmo mjesto Cavtat je izjednačio u prvoj četvrtini protiv Zadra 1952. na 1:1, drugu izgubio sa 4:0, a treću dobio s 3:0. U posljednjoj nije bilo pogodaka te je Zadar 1952. zauzeo sedmo, a Cavtat osmo mjesto. Ivan Glavinić je s dva pogotka bio prvi strijelac Cavtata u posljednjem nastupu na turniru, dok su po jedan postigli Marko GlavinićBruno Bobić.

POREDAK

1. Primorje EB, 2. Jadran Split, 3. Korčulanski plivački klub (KPK), 4. Mornar BS, 5. Jug CO, 6. HAVK Mladost, 7.Zadar 1952., 8. Cavtat, 9. OVK POŠK, 10. Zagrebački plivački klub (ZPK), 11. Medveščak, 12. Palada Njivice, 13. Opatija, 14. Solaris, 15.Delfin Rovinj.

Izvor: Dubrovački vjesnik