Korčulanska plesna večer

Korčulani su u četvrtak 18. lipnja živjeli u ritmu muzike za ples, prateći u Domu kulture Završnu priredbu Plesne škole Mila iz Korčule, koju pohađaju djevojčice iz svih mjesta otoka te iz Orebića.

Korčulani su u četvrtak 18. lipnja živjeli u ritmu muzike za ples, prateći u Domu kulture Završnu priredbu Plesne škole Mila iz Korčule, koju pohađaju djevojčice iz svih mjesta otoka te iz Orebića. Ljepotu plesnih pokreta uz prateću glazbu pokazalo je pedesetak djevojčica raznih uzrasta. Publika je sve plesačice nagrađivala aplauzima, uz zahvalnost njihovoj učiteljici Lydmili Jung koja godinama uči plesati djevojčice i djevojke. Njihove mažoretkinje sudjeluju na regionalnim i državnim natjecanjima te osvajaju brojne nagrade.

Na ovogodišnjem su nastupu pokazale stečeno znanje ove sve popularnije ritmičke umjetnosti. Polaznice plesne škole su na kraju skupa s svojom učiteljicom digle publiku na noge i tako uz plesno umijeće uveli svoj otok na najljepši mogući način u ljetno vrijeme plesa i zabave. Plesna večer u Korčuli je bila i pripremna kao zadnji trening za nastup korčulanskih mažoretkina u nedjelju, 21. lipnja, u Sinju na Regionalnom prvenstvu Dalmcije u mažoret plesu.

Tekst i foto: Niko Perić