Korčulanski sportaši stigli na Sardiniju – sutra prva natjecanja

CAGLIARI – U utorak kasno navečer korčulanski sportaši stigli su letom iz Splita preko Rima u Cagliari najveći grad Sardinije. Prvu noć svi su bili smješteni u Hotelu 'Idea', a danas će, nakon što se obave akreditacije, biti rasoređeni u druge hotele u gradu prema sportovima.

Sutra ujutro počinju zvanična natjecanja. Od naših prvi startaju tenisači, a svoje će protivnike znati tijekom današnjeg dana. Također sutra, ali poslijepodne na borilišta izlaze i naši atletičari i atletičarke. U disciplini bacanja kugle nastupiti će Nikolina Bosnić i Luka Sardelić , u trci 100 m  Ante Padovan i Ema Šeparović, u skoku u dalja  Ante Padovan, dok će u utrci na 1.500 metara trčati Hrvoje Žuvela.

Plivačice i plivača prve nastupe odraditi će  također u četvrtak poslijepodne, po rasporedu koji će se odrediti nakon današnjeg sastanka svih plivačkih delegacija.

Sutra navečer je također i Svečano otvaranje 16. Svjetskih otočkih igra na kojem će, među više od 1.000 mladih sportaša iz 12 svjetskih otoka bit i njih 23 sa našeg korčulanskog škoja.