KPK dobitnik godišnje državne nagrade “Franjo Bučar”

Na prigodnoj svečanosti u zgradi Ministrstva znanosti, obrazovanja i športa u srijedu, 24.11.2010. godine, dodijeljene su Državne nagrade za šport "Franjo Bučar" kao najviše priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj športa u našoj zemlji.

Nagradu za životno djelo, koja nosi ime po začetniku hrvatskog športa i olimpizma Franji Bučaru, koji se rodio na današnji dan prije 144 godine, dobili su: Josip Čorak i Darko Dujmović te posthumno Velimir Kljaić.

Dobitnici 12 godišnjih nagrada: Samir Barać, Mateo Beusan, Josip Ćuk, dr. Božidar Fučkar, Igor Hinić, Ivan Ivančić, Marinko Mikulandra, Sandra Perković, Željko Štefanac, Goran Vrbanac, Vladimir Vujnović i Korčulanski plivački klub.

Dobitnici nagrade za životno djelo dobili su povelju i zlatnu medalju s likom Franje Bučara te svotu od 50.000 kuna, a dobitnici godišnje nagrade, uz povelju i medalju, dobili su po 20.000 kuna neto.

U ime nagrađenih zahvalio je dobitnik nagrade za životno djelo Darko Dujmović.

Članovi ovogodišnjega ocjenjivačkog suda Državne nagrade na čelu s Dinkom Vuletom odrekli su se honorara od 9.000 kuna u korist Zaklade hrvatskih športaša.

Izvor: HINA