KPK na prijemu kod gradonačelnika

U gradskoj vijećnici Grada Korčule gradonačelnik Mirko Duhović, njegov zamjenik Franc Stenek i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Krstulović danas su upriličili prijam za plivače i vaterpoliste KPK koji su u ovoj godini postigli izvanredne rezultate.

Ne u cijeloj godini, nego samo u tri ljetna mjeseca! –  ispravio je podatak gradonačelnik Mirko Duhović. Naš KPK još nema zatvoreni bazen, a postignutim rezultatima  nadmašili su sve svoje športske protivnike!

Čestitajući nazočnim športašicama i športašima na izvanrednim rezultatima gradonačelnik je naglasio da je izgradnja bazena u svojoj završnoj fazi te da je izvjesno da će bazen primiti kapekaše i ostale korisnike na dočeku Nove godine.

Zahvaljujući vama ime grada Korčule pronosi se diljem Lijepe naše, izvrsnim rezultatima i osvojenim medaljama i pokalima sviju ste nas obradovali – rekao je gradonačelnik Korčule, dodavši da se u ovome klubu, unatoč nedostatku osnovnih uvjeta za rad, postižu zapaženi rezultati koji obvezuju lokalnu samoupravu da još više čini za sveukupni razvoj sporta, a posebno za plivanje i vaterpolo po kojima je Korčula nadaleko poznata. Gradonačelnik je obećao da će Grad dodatno ulagati u mlade i šport, ne samo u takmičarskom dijelu nego i kroz stvaranje potrebnih uvjeta, športsku infrastrukturu, jer će ta sredstva sigurno biti na najbolji način iskorištena.

Predsjednik Gradskog vijeća Lovro Krstulović je između ostalog rekao da postignuti rezultati govore o sistematičnom i odgovornom radu u klubu, s kojim su nakon 32 godine od osvajanja kupa bivše države i Europe, i 20 godina gušenja u plićaku Druge lige, konačno ostvarili povratak u Prvu vaterpolsku ligu, među najbolje hrvatske klubove.

Nikša Fabris, predsjednik KPK, zahvalio je na prijemu uz obećanje da će svi kapekaši i dalje nastaviti predano trenirati i braniti boje svoga kluba i grada na športskim natjecanjima.

U ime svih članova kluba, trenera i uprave zahvalio je gradskoj upravi na podršci, i ponovno čestitao mladima na ostvarenim uspjesima. U ovom trenutku to je najvažnije, a mi ćemo se i dalje boriti za boljitak kluba, na svoj način kako možemo i umijemo, rekao je Fabris.

Uz vaterpoliste KPK koji su športski stekli pravo natjecanja u Prvoj B vaterpolo ligi, i plivačice i plivači KPK zabilježili su vrijedne rezultate na Kriterijskom mitingu B klubova HPS-a, održanom u Crikvenici. U konkurenciji 10 klubova i 190 plivača, KPK je osvojio 1.mjesto i u muškoj i ženskoj kategoriji, okitivši se sa 175 medalja i 6 pehara po kategorijama i 4 pojedinačna pehara za najvrednije isplivane rezultate u pojedinim kategorijama po tablicama Hrvatskog plivačkog saveza.

Zatim su u  Splitu, na  prvenstvu Regije 1 na mlađem kadetskom prvenstvu, uz sudjelovanje 11 klubova i ukupno 152 natjecatelja, nastupile i plivačke nade KPK postigavši izniman uspjeh. Posebno se istaknula plivačica Matea Vojinović koja je u svih 6 disciplina u kojima je nastupila bila u samom vrhu.