KTD Hober iz Korčule nabavlja vozilo za krupni otpad

Nakon provedene javne nabave KTD Hober d. o. o. potpisao je ugovor o isporuci novog kamiona “navlakača”. Nabava je u 60% - tnom iznosu sufinancirana sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU).

.

Nakon provedene javne nabave KTD Hober d. o. o. potpisao je ugovor o isporuci novog kamiona “navlakača”.

Direktor Hobera Marko Milat napominje da će novo specijalno vozilo uz dodatne usluge služiti prvenstveno za odvoz glomaznog otpada, što je usluga koju do sada nisu mogli ispravno pružati korisnicima usluga. Uz podvozje šasije i dva rolo-kontejnera kapaciteta 22 m3 i 12 m3. kamion će na manjem kontejneru imati dizalicu sa polipom nosivosti 2640 kg na kraku 3m, sa maksimalnom duljinom kraka 9, 5 m na kojem je nosivost 760 kg. Za ovakvu verziju kamiona Hober se je odlučio zbog šasije koja omogućuje veliku polivalentnost, tj. moguću upotrebu različitih nadogradnji, kaže direktor Milat.

Vrijednost vozila postignuta na javnoj nabavi je 1.135. 000 kn, bez PDV, čiji će iznos od 283.750 kn. platiti KTD Hober dok je 60 posto iznosa u nepovratnim sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, a razliku od 40 posto osigurava proračun Grada Korčule.