Kupljen novi uređaj za ergometriju

Humanitarna udruga Korčulansko-Pelješko srce s velikim zadovoljstvom objavljuje da je kupljen novi kardiološki dijagnostički uređaj za ergometriju, donacijskim sredstvima prikupljenim u humanitarnoj akciji koja je započeta prije devet mjeseci.

Nakon pažljiva odabira između nekoliko najboljih svjetskih uređaja za ergometriju, odabrali smo najsuvremeniji uređaj američke proizvodnje Quinton vrijedan 210.000 kn.

Ovaj kardiološki dijagnostički uređaj služi za rano otkrivanje koronarne bolesti (angine pectoris) i sprečavanje nastanka infarkta srca, najsmrtonosnijih bolesti današnjice.
Udruga će novi uređaj za ergometriju ustupiti na korištenje Internističkoj službi Doma zdravlja Korčula, službi koja je nositelj borbe protiv bolesti srca na otoku Korčuli i poluotoku Pelješcu.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli svojim novčanim prilogom i sponzorstvom i omogućili da nabavimo ovaj vrhunski kardiološki dijagnostički uređaj.

Podsjećamo da je naša Udruga tijekom protekle godine uspjela nabaviti najsuvremeniji ultrazvuk srca vrijedan 710.000 kn koji smo također ustupili na korištenje Domu zdravlja Korčula.

Nabavkom ovih novih kardioloških dijagnostičkih uređaja u Domu zdravlja Korčula praktično je formiran kardiološki dijagnostički centar koji je sada na razini dobro opremljene opće bolnice. Tako pacijenti otoka Korčule i poluotoka Pelješca za većinu kardioloških pretraga više neće imati potrebe putovati u udaljene medicinske centre, a sve će pretrage moći obaviti preko liječničke uputnice.

Ustupanje novog uređaja za ergometriju planira se u Domu zdravlja Korčula 12. prosinca 2011.

Još jednom hvala Vam svima koji ste doprinijeli da zajedno postanemo jedno veliko srce.

(Humanitarna udruga Korčulansko- Pelješko srce)