LEDA d.o.o. dobila koncesiju za brodogradilišnu luku na Ježevici

Korčula, 21. srpnja 2011. Na 141. sjednici Vlade RH koja je danas održana u Zagrebu donesena je Odluka da se koncesija na pomorskom dobru na dijelu k.o. Korčula dodijeli društvu Leda d.o.o. iz Korčule na rok od 30 godina.

U priopćenju za javnost objavljenom danas na službenim stranicama Vlade objavljena je Odluka o dodjeli koncesiji Ledi d.o.o. iz Korčule:

“Donesena je Odluka o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra luke posebne namjene-brodogradilišne luke na dijelu k.o. Korčula, Korčula. Odlukom se koncesija dodjeljuje društvu Leda d.o.o. iz Korčule na rok od 30 godina. Površina pomorskog dobra koje se daje u koncesiju iznosi 78.016 m2, a ovlaštenik koncesije dužan je u pomorsko dobro uložiti 135.166.500,00 kuna.”

Prenosimo i priopćenje koje smo danas primili od Uprave Lede d.o.o.:

Uz današnju isporuku 23. broda izgrađenog u korčulanskom brodogradilištu Leda u posljednjih 7,5 godina, tvrtka Leda d.o.o. je napokon na današnjoj sjednici Vlade ostvarila i koncesiju na istočni dio brodogradilišta.

Naime već 14 godina traje stečaj brodogradilišta Inkobrod, a zadnjih 11 godina Leda d.o.o. poslovanje obavlja u tom iznajmljenom prostoru,  nastavljajući na zdravim osnovama, tradicionalnu korčulansku brodograđevnu djelatnost.

Tijekom 2002. godine Leda je otpočela suradnju s nizozemskim brodogradilištem Peters shipyards iz Kampena, te mu do danas isporučila ukupno dvadesettri novogradnje, odnosno nepotpuno, opremljena broda dužine od,82 do 100m i nosivosti od 3.600 do 5.200 dwt. Ledin izvoz čini 95% njenih poslovnih prihoda.

Leda je za svoje poslovanje okrunjena i nizom nagrada među kojima su: zlatna medalja “Prva hrvatska kuna”, nagrada “Najuspješniji poduzetnik”, tri godina tvrtka “Gazela”, te zadnje dvije godine županijska plaketa „Zlatna kuna“.

Ovo je izuzetan poticaj daljnjem radu i razvoju tvrtke, te se zahvaljujemo prvenstveno djelatnicima Lede i kooperantima kao i Gradu Korčuli, političkim strankama, Županiji, Vladi i svima koji su doprinjeli da dođe do ove koncesije.

UPRAVA