Luka Sardelić osvojio četvrto mjesto u bacanju kugle

Trećeg dana Igara na Siciliji naši su sportaši nastupili u atletici, plivanju i rukometu. Najbolji rezultat ostvario je bacač kugle Luka Sradelić bacivši kuglu 13,27 metra

Potajno smo se nadali medalji , no u jakoj konkurenciji u kojoj je pobijedio predstavnik Martinique za brončanu  medalju je trebalo prebaciti 14 metra…  Ipak čestitke Luki i njegovom treneru Nenadu Šeparović za još jedan odličan rezultat na Svjetskim otočkim igrama.

Nastupio je i naš skakač u dalj Franko Žanetić koji se rezultatom 5,66 metara kao osmi plasirao u finale.

U kvalifikacijskoj trci na 100 metara trci u kojoj je prvoplasirani imao rezultat  10,98 s (!!!), naš Ante Padovan nije se uspio plasirati u finale. Zanimljiva atletska natjecanja na Stadionu della Palme ”Vito Schifani” nastavljaju se i danas kada će nastupiti i naše dvije atletičarke. Naši su atletičari jučer iz gledališta imali solidnu podršku od naših plivača, plivačica i tenisača čija su sportska borilišta u neposrednoj blizini atletskog stadiona, inače dijela  sportskog kompleksa kojim dominira veliki nogometni Stadion Renzo Barbera na kojem igra najbolji sicilijanski klub i član talijanske Serie A, FC Palermo.

Svoje prve natjecateljske nastupe zabilježili su naši plivači i plivačice. Prema ocjeni  Adriane Barčić plivači su bili bolji od djevojaka. Na 50 metara leđno Saša Antunović i Marin Petković plivali su tek nešto malo slabije od svojih osobnih rekorda. Na 100 prsno Emanuela Rađa nije ispunila normu za daljnje natjecanje, dok je na 200 slobodno Eliza Fabris popravila svoj osobni rekord za gotovo deset sekunda. Nastupila je i Mirna Stipanović na 100 prsno otplivavši u okviru svojih mogućnosti. Nažalost naš ponajbolji plivač Vinko Fabris nije nastupio zbog bolesti. Sutra se nastavljaju plivačka natjecanja, a naši će plivati u novih pet disciplina.

Nakon pobjede protiv Krfa, tenisači su danas zbog ozljede Marina Mažurane i bolova u leđima Frana Jurjevića bili primorani predati meč protiv Sicilije. Budu li ozlijede zaliječene, naši bi danas trebali u borbi za peto mjesto igrati sa Martiniqueom.

Rukometašice su u srijedu tijekom dana odigrale još dvije e utakmice u kojima su nažalost zabilježile još dva poraza – najprije od Mayotea 22:32, te poslijepodne od Sardinije 13:26. Kako nam je javila njihova trenerica Ofelija Drgojević naše su pružile solidan otpor fizički jačim protivnicama , igrale su puno borbenije nego prethodnog dana. Nažalost u takvoj igri nekoliko naših rukometašica zaradilo je i ozljede. Danas, u četvrtak, za rukometašice je slobodan dan.