Maškarani doček Pola Nove godine

30.6. Maškarani doček Pola Nove godine

U organizaciji Korčulanskog karnevalskog kluba „Bonkulovići“, Korčulani i njihovi gosti će u četvrtak 30.6.2016.organizirati jubilarnu 15.godišnjicu maškaranog dočeka Pola Nove godine. Pošto su „Bonkulovići“ gurmani,oni su ponudili bogat meni,koji je dostavljen svima koji cijene i sudjeluju u ovoj ljetnoj zabavi.

Iz menija izdvajamo Predjelo u kojemu su Bonkulovići sinoć, u atriju Gradske vijećnice otvorili izložbu fotografija prethodnih 14 maškaranih dočeka pola Nove godine. Brojni su posjetitelji uživali,neki se nisu ni prepoznali,najavljujući ovogodišnji doček uz još bogatije kostime.

Glavno jelo se nudi večeras na Trgu pomirenja od 18 do 20 sati,za djecu i najmlađe maškarane grupe,kojima će se pridružiti mađioničari,klaunovi i face painting. Zatim se u 20 sati na gradskoj pijaci Rotondi organicira večer stonskih kamenica,korčulansko-peljeških vina,uz nastup klapa i muzike u živo. Sutra u četvrtak,zadnji dan mjeseca lipnja je na meniju Slatko,u kojemu će se najmlađima od 17 do 19 sati ponuditi sadržaj iz glavnog jela.

Najslađi desertzapočinje sutra u Gradskom parku,pored autobusnog kolodvora,od 19 do 20 sati okupljanjem maškaranih grupa,koje u 20 h kreću povorkom okolo grada.U 21 sat svi će se naći na centralnom trgu Plokata,gdje će ih s bine na fontani zabavljati grupa Play Code iz Zagreba,te poznati splitski radijski voditelj Dean Šokota ŠOK,dok će većinom za tinejđere na Trgu pomirenja svirati DJ.

Točno u ponoć uz veliki vatromet,svima će sretan ulazak u Pola Nove godine čestitati korčulanski gradonačelnik,nakon čega,uz čestitke,zagrljaje ,poljupce i kupanje u moru slijedi proslava prvih sati druge polovice maškarane Nove godine.Sve je spremno,kažu nam nositelji najvećih organizacijskih poslova,iz KKK Bonkulovića, Klaudio Dado Bojić,Mate Depolo i Tonči Bazdarić,koji navode da osim korčulanskih maškara,stižu maškarane grupe iz ciloga škoja,pa Vignja, Orebića, Sinja, Makarske, Dubrovnika,Župe dubrovačke, Rijeke,Kotora,Kelna.Sve ovo skupa se zove MAŠKARANI DOČEK POLA NOVE GODINE i riječ je o jedinstvenoj zabavi ove vrste u Hrvatskoj, koju svake godine posjećuje sve veći broj maškaranih grupa iz Hrvatske i inozemstva,navode članovi Bonkulovića. Njihov minister Vlade od maškara,Klaudio Dado Bojić,uz suglasnost svih u vladi i gradskoj upravi, da se ova manifestacija mora registrirati kao korčulanski brend,jer nedopustivo je da svako selo,kopirajući korčulansku stvarnost,organizira maškarani doček pola Nove godine.

Izvor: Dubrovački vjesnik