“Mjesec hrvatske knjige 2012.” u Korčuli

Tradicionalna kulturna manifestacija "Mjesec hrvatske knjige" održava se svake godine od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnja tema posvećena je Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti.

Knjižnice širom Hrvatske, te brojne druge institucije uključene su u manifestaciju s raznovrsnim programom u cilju promicanja knjige i čitanja. Mjesec hrvatske knjige odvija se u organizaciji Knjižnica grada Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva Kulture RH.

Gradska knjižnica Ivan Vidali započinje program obilježavanja u utorak, 16. 10. 2012. godine, lutkarskom predstavom “Ajme meni, što ću sad…?” splitskog lutkarskog kazalište Licem u lice u Domu kulture s početkom u 11,30 sati.

Kao i prijašnjih godina raznovrsnim programom knjižnica okuplja veliki broj korisnika i posjetitelja u suradnji s udrugama, ustanovama i školama na području Grada Korčule.

Najave i opširniji osvrti na događanja bit će objavljeni na www.gk-korcula.hr

U suradnji s TZ Korčula i TZ Lumbarda s ciljem očuvanja kulturne baštine objavljen je poziv za sudjelovanje u literarno-likovnom natječaju „Priče naših starih“ za učenike osnovnih škola.

  • Poziv za natječaj možete preuzeti ovdje.
  • Program Mjesec hrvatske knjige 2012. možete preuzeti ovdje.