Mobile Guide: Najbolji vodič kroz Korčulu – uvijek uz Vas!

Od sada možete biti s nama u bilo kojem trenutku bez obzira na bilo kojem mjestu na svijetu se nalazili. Zanima Vas kako je to moguće? Putem web servisa Mobile Guide! U adresnu traku u internet pregledniku utipkajte: korcula.guide.hr i krenite u korčulansku pustolovinu i priču bez kraja

I prije nego što dođete u Korčulu na ovaj se način možete dodatno informirati o kulturnoj i turističkoj ponudi grada kroz audio i video formu.

U početnom izborniku ćete odabrati da li želite dobiti informacije o Gradskom muzeju ili o sadržaju Turističkog informativnog centra grada. Možete birati na dva jezika: uz hrvatski trenutačno funkcionira i engleski, a u pripremi su njemački i talijanski prijevodi.  Ako odaberete Turist info, otvara vam se novi menu koji (za sada) nudi:

  • Kulturni vodič (muzeji, galerije, arhitektura)
  • Gastro vodič (pregled gastronomske ponude)
  • Aktivnosti (kako kvalitetno provesti odmor)
  • Smještaj (Vodič kroz turistički smještaj)
  • Informacije – u izradi (brijevi telefona, javne službe)
  • Agencije – u izradi (agencije i uredi)

Jednostavnim odabirom doći čete do preglednih podmenija koji  će vas dovesti do tražene informacije.

Nema potrebe da vam ispričamo cijelu priču, pokušajte i sami!

Usluga “Mobile guide” je u od 15. svibnja 2012. godine putem mobitela (smartphonea) dostupna u pojedinim zonama grada Korčule kao besplatni vodič kroz muzej i turističku ponudu grada. Ulaskom u zonu koju pokriva besplatni WiFi Mobile guide (Gradski muzej, zgrada TZ i cijeli prostor zapadne rive, terasa hotela Korčula, terasa restorana Kanavelić, terasa restorana Gradski podrum, ulica Korčulanskog statuta, ACI marina, terasa restorana Aborda, terasa hotela Korsal, cijela istočna riva, Plokata) u pretraživaču vašeg pametnog telefona upisat ćete riječ guide te će vam se otvoriti Mobile guide menu u kojem ćete izabrati što želite saznati.

Tekstove za Mobile guide pripremile su Marija Hajdić, ravnateljica Gradskog muzeja i Stanka Kraljević, direktorica TZ Korčule.