MRRFEU sufinancira uređenje Gradskog parka u Korčuli

Projekt "Uređenje Gradskog parka u Korčuli" prošao na natječaju, a projekt "Rekonstrukcija Gradskog muzeja Korčula - faza I" na žalost nije.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je objavilo rezultate natječaja iz Programa za razvoj jadranskih otoka.

KORA je pripremila projektne prijave za 2 odobrena projekta:

  • “Uređenje Gradskog parka u Korčuli” za Grad Korčulu (ukupna vrijednost projekta 372.862,40 kn )
  • “Pješačka staza Lumbarda – Korčula” za Općinu Lumbarda (ukupna vrijednost projekta 990.000,00 kn)

Projekt “Rekonstrukcija Gradskog muzeja Korčula – faza I” ukupne vrijednosti 1.985.183,00 kn na žalost nije prošao na natječaju.

Projekt “Uređenje Gradskog parka u Korčuli” uključuje modernizaciju javne rasvjete na području parka te uređenje dječjeg igrališta. Gradski park uz autobusni kolodvor je najveća uređena zelena površina u užem centru Grada Korčule. Rezultat projekta će biti modernizacija ukupno 18 rasvjetnih tijela te uređenje 130 m2 dječjeg igrališta. Gradski park je popularan među stanovnicima svih uzrasta za šetnju i odmor, a tijekom turističke sezone i među turistima. Partner na projektu je agencija KORA koja će se brinuti za provedbu u skladu s pravilima MRRFEU-a i pripremati periodična izvješća. MRRFEU sufinancira ovaj projekt sa 298.290,00 kn.

Projekt “Pješačka staza Lumbarda – Korčula” povezuje Lumbardu i Korčulu i doprinosi boljoj suradnji između dvije jedinice lokalne samouprave. Lumbarda i Korčula su udaljeni oko 5 km, a teren između njih je blag (bez većih strmina). Iz tog razloga velik broj rekreativaca, djece, umirovljenika i turista pješači od jednog do drugog naselja. S obzirom da ne postoji uređena pješačka staza svi oni hoadju po cesti. Dozvoljena brzina vožnje na ovoj cesti s mnogo zavoja je 60 km/h što predstavlja opasnost za pješake i vozače. Očekivani rezultati ovog projekta su 1350 m izgrađene pješačke staze s asfaltbetonskom podlogom te postavljena signalizacija u mjestima Lumbarda i Korčula. Partner na projektu je agencija KORA koja će se brinuti za provedbu u skladu s pravilima MRRFEU-a i pripremati periodična izvješća. MRRFEU sufinancira ovaj projekt sa 768.240,00 kn