Nagrade Olji Lozici za predstavu “Prasac koji gleda u sunce”

20. lipnja 2012. U razmaku od samo nekoliko dana naša sugrađanka Olja Lozica osvojila je za svoj umjetnički rad dva značajna priznanja: posebno priznanje Zlatni smijeh na 36. danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu i Nagradu za najbolje umjetničko ostvarenje u sezoni 2011./12. u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku

U Zagrebu su prošli tjedan održani 36. put po redu „Dani satire Fadila Hadžića“, tradicionalni festival Satiričkog kazališta „Kerempuh“ koji okuplja najbolja komediografska i satirička djela hrvatske kazalište produkcije i iz inozemstva.

Po prosudbi tročlanog Ocjenjivačkog suda u sastavu Dora Ruždjak Podolski (kazališna redateljica), Vilim Matula (glumac) i Bojana Radović (urednica Kulture “Večernjeg lista”) Posebno priznanja “Zlatni smijeh” na ovom festivalu osvojila  je Olja Lozica, autorica i redateljica predstave “Prasac koji gleda u sunce”, koja je nagrađena za odvažno kazališno istraživanje.

Sinoć je Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku održana svečana dodjela nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja u sezoni 2011./2012. po odabiru stručnog novinarskog ocjenjivačkog suda i po glasovima publike.

Novinarski ocjenjivački sud (Sandra Lacković, Katarina Lučić i Marko Giljača) je nagradu za najbolje umjetničko ostvarenje u sezoni 2011./2012. dodijelio autorici i redateljici predstave „Prasac koji gleda u Sunce“ – Olji Lozici.

/Foto: Željko Tutnjević/